Lily Maisky & Mavroudes Dakis Troullos – geannuleerd

Concert | zo 22 mei 2022 | 12:00 - 13:30


Mavroudes Dakis Troullos

In verband met ziekte van Lily Maisky is dit concert tot onze spijt geannuleerd.

Huis Kernhem presenteert met trots twee musici die inmiddels op vele prestigieuze buitenlandse concertlocaties hebben gespeeld: Lily Maisky (piano) en Mavroudes Troullos (fagot). Mavroudes en Lily hebben een zeer gevarieerd en interessant programma samengesteld met muziek van internationaal bekende componisten als Bartok, Piazolla, Rachmaninov en Bloch.  Zij spelen ook de ‘Sonate voor Fagot en piano’ van Camille Saint-Saens, die tevens zijn laatste werk ooit was.

Lily Maisky

Lily Maisky (1987) werd geboren in Parijs maar verhuisde al snel naar Brussel. Ze begon met piano toen ze vier jaar was met lerares Lyl Tempo en ook met Hagit Kerbel, Ilana Davids en Alan Weiss. Lily was een leerling van de Purcell School of Music waar ze ook jazz piano studeerde. Ze kreeg masterclasses van befaamde artiesten zoals Martha Argerich, Dmitri Bashkirov, Joseph Kalichstein, Pavel Gililov en Vitalij Margulis om maar enkele te noemen. Ze heeft concerten gegeven in Europa en het verre oosten en werd uitgenodigd voor bekende muziekfestivals. Ze heeft gespeeld als soliste maar ook in ensemble in prestigieuze concertzalen.

Mavroudes Troullos (1992)  is een hoogopgeleide fagottist die opvalt door zijn muzikale fijngevoeligheid en volwassenheid. Hij is opgegroeid in een zeer muzikale familie en won inmiddels vele prestigieuze prijzen, waaronder de 1e prijs van de internationale muziekcompetitie  ”Amsterdam Grand Prize Virtuoso” (2019). Hij is benoemd als ambassadeur van het Koninklijke Conservatorium van Brussel in 2018.  Hij heeft opgetreden in vermaarde concertgebouwen zoals het Philharmonie Amfitheater in Parijs, de Royal Albert Hall in London en het Concertgebouw in Amsterdam.