Over ons

Wij (‘de Stichting Kernhem’) exploiteren Huis Kernhem als culturele locatie. Huis Kernhem is een prachtig gelegen landhuis op een fraaie locatie in Ede. Het pand is eigendom van de Gemeente Ede en fungeert als trouwlocatie. Al weer zo’n 30 jaar geleden heeft de Gemeente besloten om de benedenverdieping van het pand ook te gaan gebruiken als een culturele locatie. Begin jaren ’90 is onze stichting opgericht die belast werd met de organisatie van die culturele activiteiten. Onze stichting bestaat uitsluitend uit vrijwilligers.

Op dit moment organiseren wij kunstexposities en zondagmiddag-concerten. Er is elke week een expositie en elke drie weken een nieuwe expositie. De concerten worden eens per maand georganiseerd op de zondagmiddag in de trouwzaal van het pand. Dit zijn (meest) klassieke concerten met ook uitstapjes naar andere muziekstijlen, zoals folk of wereldmuziek. Enkele keren per jaar organiseren wij ook andere typen evenementen, soms ook in de buitenruimte van het huis, een prachtig park. Deze evenementen organiseren wij ook wel met partner-organisaties. Zo zijn wij regelmatig gastlocatie voor Muziekzomer Gelderland, Cultureel café Dante en in 2023 voor het eerst voor het festival ‘Gluren bij de buren’. In het recente verleden waren wij gastlocatie voor een serie jazz-concerten in samenwerking met Worldtownmusic.

Wij richten ons primair om het plezier en de verwondering van de bezoeker. Maar wij zijn er ook voor de kunstenaar en musicus. Gevorderd, starter of amateur. Wij willen aan ieder van hen op een passend moment een podium bieden. Daarnaast willen we ook toegankelijk zijn voor onze bezoekers met gratis toegang tot de exposities en bescheiden prijzen voor de concerttoegang. Op onze agendapagina kunt u informatie vinden over de activiteiten die de komende periode geprogrammeerd staan in Huis Kernhem.

Bent u zelf geïnteresseerd in het houden van een expositie, het geven van een voorstelling of organiseren van een andere culturele activiteit, dan vindt u nadere informatie op deze pagina of kunt u uiteraard direct contact met ons opnemen.