De Zingende Zeemeerminnen

Concert | zo 12 mei 2024 | 12:00 - 13:30


De Zingende Zeemeerminnen, geschoold aan het conservatorium van Arnhem, maken korte voorstellingen voor kinderen en volwassenen voor festivals en op locatie. De zeemeerminnen betoveren hun publiek met wonderschone melodieën, feeërieke kostuums en fantasierijke sprookjes. Na de voorstelling mogen de kinderen met de zeemeerminnen op de foto. Wie wil dat nu niet? De Zingende Zeemeerminnen komen naar Huis Kernhem om twee prachtige sprookjes te laten horen.

Het eerste sprookje begint om om 12:00 en het tweede om 12:45. U kunt voor één of beide voorstellingen kaarten reserveren. Het betreft een buitenconcert: de kinderen kunnen lekker in het gras rond Huis Kernhem plaatsnemen. Voor kinderen is de toegang gratis, de begeleidende ouders betalen € 7,50 per persoon per voorstelling. Meer informatie over de toegang (en wat we doen met slecht weer) leest u op de pagina ‘Reserveer kaarten (groene knop)’.

De Chinese Nachtegaal (12:00)

De keizer van China hoort in het bos een nachtegaal betoverend mooi zingen. Hij neemt de nachtegaal mee naar het paleis, maar de nachtegaal wil niet gevangen zitten in een kooitje en ontsnapt. Kan het mechanische vogeltje van de keizer de echte nachtegaal vervangen? Ontdek samen met de Zeemeerminnen de toverkracht van muziek, in deze bewerking van het klassieke sprookje van H.C. Andersen. Met muziek van Mareike Lenz.

De Hongerige Draak (12:45)

Zeemeermin Minnetje is op weg naar Zusje Meertje als ze een draak tegenkomt. De draak wil haar als ontbijt opeten. Gelukkig weet zusje Meertje raad! Met behulp van het publiek proberen de Zeemeerminnen de hongerige draak te verjagen. Helpen jullie ook mee?

De prachtigste bekende klassieke melodieën komen voorbij, gezongen in het Nederlands, tot een geheel gesmeed met muziek van Mareike Lenz.

Meer informatie over de zeemeerminnen op www.zeemeerminnen.nl