Cor Lourens en leerlingen

Expositie | za 5 oktober 2024 - zo 20 oktober 2024 | 12:00 - 17:00


Cor Lourens exposeert samen met zijn leerlingen fijnschilderkunst, werken uit de afgelopen twee jaar die ontstaan zijn in zijn atelier en de schilderlessen.

Na een aantal seizoenen les bij Henk Sentel in Heemskerk heeft Cor zich vanaf 2014 volledig toegelegd op de fijnschilderkunst in de aangeleerde techniek:  eerst een onderschildering met daarna een aantal glacislagen transparante kleuren. In februari 2022 heeft Cor in overleg met zijn leermeester Henk Sentel het podium voor fijnschilders laten verhuizen van Heemskerk naar Ede. En sindsdien geeft Cor een aantal leerlingen les in deze ambachtelijke techniek. www.cor-lourens.webflow.io

De leerlingen aan het woord

De leerlingen van Cor over hun lessen: “Wij genieten enorm van de lessen van Cor en verbazen ons over wat er te leren is. Het werken met olieverf ruikt heerlijk. De lessen zijn leerzaam en gezellig. Met respect en waardering helpen we elkaar vooruit. De meeste van ons raken ook thuis (en op andere plekken ) aan het schilderen. Het lukt Cor blijkbaar goed om zijn passie op ons over te dragen. Dat we nu met elkaar kunnen laten zien met hoeveel liefde en aandacht we mooie dingen maken, geeft ons een gevoel van trots. Kom gerust kijken of nog leuker: doe mee!”.