Info exposities

Voor geïnteresseerden in het houden van een eigen expositie in Huis Kernhem, geven we hieronder nadere informatie.

Expositieruimte en voorzieningen

Huis Kernhem ligt op het Landgoed Kernhem in de gemeente Ede en is uitstekend bereikbaar via invalswegen vanuit allerlei richtingen. Ook met het openbaar vervoer is het huis goed bereikbaar. Meer informatie over bereikbaarheid is te vinden op onze pagina bezoekersinformatie van de website. Het landgoed beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Huis Kernhem heeft expositieruimten op de begane grond. In de expositieruimte kan gebruik gemaakt worden van de volgende aanwezige voorzieningen: 3 vitrinekasten, afzonderlijk dimbare led spots, 50 ophangstaven en 20 sokkels in verschillende varianten.

De gebruikelijke tijdsduur van een expositie is 15 dagen, waarin altijd 3 weekenden. De vaste openingstijden van de exposities zijn: zaterdag en zondag van 12:00 – 17:00 uur. Op concertdagen zijn de openingstijden van 13:30 – 17:00 uur. Er is één concert per maand en er zijn geen concerten in de zomermaanden.  Concertbezoekers hebben toegang tot de expositie, ná het concert. Op tweede paasdag en tweede pinksterdag is de expositie ook geopend van 12.00–17.00 uur.

Huis Kernhem is ook in gebruik als trouwlocatie. De trouwzaal en de expositieruimten zijn van elkaar gescheiden, maar het is mogelijk om ook werken te exposeren in de hal. Bij een huwelijk adviseren wij om geen kunstobjecten in de hal te plaatsen (kunstwerken aan de wand zijn geen probleem). Als er huwelijken gepland zijn, dan weten wij dat ongeveer 6 weken van tevoren. U kunt hiervoor onze gastvrouw benaderen.

Daarnaast worden er enkele malen per jaar evenementen georganiseerd op het landgoed. Het kan zijn, dat het terrein rond het gebouw dan bezet is met marktkramen, muziek etc. Tijdens een evenement is de expositie gewoon geopend. Onze gastvrouw stelt u bijtijds van een voorgenomen evenement op de hoogte.

De exposant kan gebruik maken van een extra dienst, namelijk het houden van toezicht tijdens de expositie door een gastvrouw of – heer. Voor deze dienstverlening wordt een uurtarief in rekening gebracht van € 17,50.

Kosten en courtage

De kosten van het exposeren zijn voor een periode van twee weken (met drie weekenden) € 250,00 (bij één of twee exposanten) en € 350,00 (bij drie of meer exposanten).
Bij verkoop van kunstwerken tijdens de expositie is courtage verschuldigd, zijnde 20% van het verkoopbedrag. Voor gebruik van de expositieruimte is een borg van € 100,00 verschuldigd. Deze wordt, indien er géén schade is, terugbetaald na afloop van de expositie met verrekening van de courtage. De huur en de borg dienen uiterlijk 4 weken voor de aanvang van de expositie overgemaakt te zijn op onderstaand bankrekeningnummer. Courtage, indien hoger dan het borgbedrag, dient binnen veertien dagen na afloop van de expositie, overgemaakt te zijn. De exposant ontvangt hiervoor tijdig een factuur van de Stichting. Alle genoemde bedragen zijn netto bedragen; de Stichting Kernhem is vrijgesteld van BTW.
Wanneer meerdere personen één expositie organiseren, dient een hoofdexposant aangewezen te worden; met deze persoon wordt de overeenkomst afgesloten waarin alle afspraken worden bevestigd. Facturatie verloopt ook via de hoofdexposant.

Beveiliging en verzekering

De Stichting Kernhem heeft geen verzekering voor de geëxposeerde werken. De exposant is zelf verantwoordelijk voor het eventueel afsluiten van een eigen verzekering. De drie expositieruimten zijn buiten de openingstijden van de expositie beveiligd met een alarmsysteem en zijn op doordeweekse dagen afgesloten. De overige ruimten in het pand zijn op doordeweekse dagen overdag in gebruik in verband met huwelijken, door de schoonmaakdienst en door huurders op de eerste etage. Dit is voor eventuele kunstwerken in de hal risico verhogend. Het is daarom aan te bevelen om die kunstwerken buiten de expositietijden in de expositieruimte te plaatsen. Overigens is het gehele pand op alle dagen van de week buiten de kantoortijden beveiligd met een elektronisch alarmsysteem.

Catering

Tijdens de openingstijden van een expositie is gratis koffie en thee beschikbaar voor de exposant(en).

PR en Communicatie

Huis Kernhem probeert zoveel mogelijk publiek te trekken en onderneemt daarvoor een aantal concrete PR-acties. Om deze uit te voeren hebben wij tijdig informatie nodig over u en uw voorstelling of expositie. Dit betreft een tekst en één of meer foto’s. Na een overeengekomen evenement ontvangt u van ons een uitgebreide brochure over PR en communicatie en  verzoeken wij u vriendelijk deze informatie zo snel mogelijk aan ons te mailen.