Yves en Erika Antoniazzo – Vloeiende beelden en onhoudbare posities

Expositie | za 18 november 2023 - zo 3 december 2023 | 12:00 - 17:00


Kunstenaarsechtpaar Yves en Erika Antoniazzo laat zich inspireren door de harmonieuze schoonheid van het leven en de inspanning die dit soms vergt. Dit zie je terug in de vloeiende lijnen van de abstracte beelden van Yves en in de spanning tussen rust en beweging van zijn elegante gebeeldhouwde vrouwen. Beide thema’s zie je ook terug in de sprookjesachtige sfeer die wordt opgeroepen door Erika’s serene onderwaterfotografie.

Yves heeft zijn leven lang graag met hout gewerkt, en is enkele jaren geleden begonnen met beeldhouwen. Hij begon met het maken van abstracte werken in steen maar al gauw besloot hij zijn passie te volgen door een vrouwenbeeld van hout te maken. Hiermee won hij in 2021 tijdens de Amateursexpositie in Huis Kernhem zowel de 1ste prijs van de jury als de publieksprijs. Sindsdien zijn er nog verscheidene vrouwenbeelden bijgekomen.

Erika voelt zich helemaal thuis in het water en ontdekte de onderwaterfotografie tijdens haar werk als duikschool houdster in Maleisië. Enkele jaren geleden begon zij modellen onder water te fotograferen waarbij zij steeds zoekt naar nieuwe manieren om het gevoel van rust en harmonie te verbeelden dat de gewichtloze toestand  onder water je kan geven. Zij won de 2e prijs tijdens de Amateursexpostie in Huis Kernhem in 2019.