‘You’re in the Army Now’ – Tribute to John Coltrane

Kernhem Jazz | zo 22 december 2019 | 16:00 - 17:30


De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière. Zo maakte John Coltrane tijdens zijn dienstplicht bij de U.S. Navy zijn eerste jazz opnames.

Featuring: Tom Beek

Tenorsaxofonist John Coltrane diende bij de marine in Hawaï, voordat hij het jazzlandschap aanpakte als een van de belangrijkste vernieuwers van het genre. In de U.S. Navy maakte hij deel uit van de band The Melody Masters waarmee hij zijn eerste jazznummers opnam. Halverwege de jaren 50 sloot Coltrane zich aan bij Miles Davis’ kwintet dat het baanbrekende ‘Kind of Blue’ opnam.
Giant Steps
Rond diezelfde tijd bracht Coltrane het eveneens legendarische album ‘Giant Steps’ uit waarop hij alle harmonische uithoeken in de jazz verkende. Vanaf 1960 transformeerde Coltrane’s muziek richting experimentele jazz. Met het album ‘A Love Supreme’ werd Coltrane een van de boegbeelden van de avant-garde jazz.

Saxofonist Tom Beek

Saxofonist Tom Beek staat al zo’n 30 jaar in de eredivisie van de Nederlandse pop-, theater-, jazz- en studiowereld. Met zijn persoonlijke, gedreven geluid vol kracht en lyriek maakte Beek naam als begeleider bij uiteenlopende namen als Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen en internationale grootheden waaronder Dizzy Gillespie en Gino Vannelli.

Hij stond meerdere keren op het North Sea Jazz Festival en bracht 5 albums onder eigen naam uit. Voor dit speciale concert, waarin Beek de muziek van Coltrane onder handen neemt, wordt hij bijgestaan door bassist Boris Oostendorp, drummer Joost van Schaik en pianist Edgar van Asselt.

Bezetting: Tom Beek (saxofoon), Edgar van Asselt (piano), Boris Oosterdorp (bas), Joost van Schalk (drums)

Bestel hier uw tickets online a € 10,95. Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 13,00. De concerten beginnen om 16.00. De zaal is vanaf 15.30 open.