‘You’re in the Army Now!’- Tribute to Chet Baker

Kernhem Jazz | zo 1 december 2019 | 16:00 - 17:30


Featuring: Rachel Gould (vocals) en Gidon Nunes Vaz (trompet)

Net na de Tweede Wereldoorlog sloot de 16-jarige trompettist Chet Baker zich aan bij het Amerikaanse leger dat hem uitzond naar Berlijn waar hij in het muziekkorps speelde. Na 2 jaar vertrok hij richting Los Angeles om muziektheorie- en harmonie te studeren. Hij stapte opnieuw in het leger in 1950, nu in San Francisco. Maar zijn liefde voor muziek bleek zo groot dat hij een jaar later alsnog besloot zijn pijlen definitief te richten op een carrière als professioneel jazzmuzikant.

‘My Funny Valentine’
Hij speelde vervolgens met grootheden als Charlie Parker, Stan Getz en Gerry Mulligan. Met Mulligan schreef hij geschiedenis door de bijzondere uitvoering van de standard ‘My Funny Valentine’. Naast zijn fameuze klagende en breekbare trompetspel was Baker ook een begenadigd zanger met dezelfde kenmerkende soberheid.

Speciaal voor deze gelegenheid nodigde gastheer Edgar van Asselt niemand minder dan de Amerikaanse zangeres Rachel Gould uit.

Rachel Gould speelde met Chet Baker
Bijzonder, omdat Gould in 1979 bij de start van haar loopbaan samen met Baker het album ‘All Blues’ opnam. Ook zong Gould met grote namen als Woody Herman, Ack van Rooyen en stond op belangrijke festivals zoals Montreux Jazz.

Bij veel van Chet Bakers legendarische optredens trad hij op met een intieme bezetting, zonder drums. Zo ook dit concert, met bassist Henk Haverhoek, die het podium deelde met jazzhelden als Dexter Gordon en Sonny Stitt. En met een glansrol voor trompettist Gidon Nunez Vaz, een van de meest melodieuze spelers van zijn generatie.

Bezetting: Rachel Gould (vocals), Gidon Nunes Vaz (trompet), Henk Haverhoek (bas) Edgar van Asselt (piano)

Bestel hier uw tickets online a € 10,95. Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 13,00. De concerten beginnen om 16.00. De zaal is vanaf 15.30 open.