Wouter Stips – Ik zie je zo graag! – Geannuleerd

Expositie | za 7 maart 2020 | 12:00 - 17:00


In verband met de Corona-crisis is deze expositie voortijdig beëindigd. Op onze nieuwspagina kunt u de meest recente informatie vinden over de maatregelen die wij nemen naar aanleiding van adviezen en instructies van RIVM en de overheid.

Wouter Stips (1944) is een zeer productief en veelzijdig kunstenaar met een geheel eigen stijl. Deze is speels en wordt vaak vergeleken met de kunst van de Cobra-beweging. Hij zegt hier zelf over dat alles moet kunnen in zijn schilderijen, zoals dat kan in de nog vrije, ongebreidelde geest van een kind. Ideeën en gedachten die hij vormgeeft met kleuren, vlakken en lijnen. Zo schildert hij in een persoonlijke beeldtaal het mysterie van het bestaan.

Schilderijen en glassculpturen

Naast schilderijen maakt Wouter Stips in samenwerking met Studio Berengo in Murano kleurrijke glassculpturen. Ook maakt hij beelden in hout, brons en staal en werkt hij met keramiek. Tevens publiceerde hij acht poëtische kunstboeken waarin hij zijn werk omlijst met eigen gedichten.

Ik zie je zo graag!

Een overzicht en recent werk van Wouter Stips is te zien van 7 t/m 22 maart In Huis Kernhem te Ede. Schilderijen, glasobjecten, bronzen en boeken. De expositie start op zaterdag 7 maart, maar de feestelijke officiële opening is een dagje later, op zondag 8 maart. Tijdens de officiële opening, die start om 15.00 uur, signeert Wouter Stips zijn laatste boek ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag:  Ik zie je zo graag!

Wouter Stips studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij is getrouwd met Martine van Os, bekend van omroep Max en de oudere broer van musicus Robert Jan Stips (The Nits). Voordat Wouter Stips zich geheel ging wijden aan het “vrije schilderen” schreef en regisseerde hij o.a. theatervoorstellingen en werkte lange tijd als programmamaker en regisseur.

Meer informatie over Wouter Stips en zijn werk is te zien op de site Wouter Stips Gallery. De tentoonstelling in Huis Kernhem te Ede wordt georganiseerd door SummerArt, advies in hedendaagse kunst te Nijmegen.