Willy Schut – “De draad weer oppakken”

Expositie tm 27 september | zo 13 september 2020 | 12:00 - 17:00


Willy Schut exposeert onder de titel “De draad weer oppakken” objecten en schilderijen in gemengde technieken met textiel als rode draad.

Het thema in de schilderijen en objecten die zij maakt is “Verbindingen”. Verbindingen in de ruimste zin van het woord: industriële en menselijke. Open, verbroken, nieuwe en afgesloten connecties. Materialen op en aan elkaar verbonden vormen de huid van een nieuw werk; composities gecreëerd met subtiele tinten. Vrij en intuïtief borduurt zij hierop, met de hand en naaimachine. Als materialen gebruikt zij stof, garen en verf. Verder gebruikt zij alles wat het beeld beter maakt: oud en afgedankt materiaal, mooie stukken hout, krantenpapier, gips, plastic, enz.

Willy Schut heeft van 2007 tot 2009 de kunstopleiding gevolgd bij de Nieuwe Academie in Utrecht, waar zij leerde om haar werk als textiel te presenteren. Hierna heeft zij een master class van drie jaar gevolgd bij Frans Megens in Nijmegen. Hij was textiel vormgever en een opbouwend criticus. Bij hem heeft zij haar natuurlijke gevoel voor compositie versterkt. Van 2015 tot en met 2019 heeft zij de 4 jarige kunstopleiding “Upgraders in Art” te Arnhem gevolgd. Willy werkt zelfstandig vanuit haar atelier aan huis.

Meer informatie over Willy is te vinden op haar website: www.willyschut.exto.nl