Trudy Koning – “Een nieuwe Liefde en een nieuw Geluid”

Expositie | za 24 april 2021 - zo 9 mei 2021 | 12:00 - 17:00


Foto Johan Bosveld

Trudy Koning exposeert  schilderijen (olieverf) en tekeningen (rietpen met Oost-Indische inkt).

In haar beeldende werk richt Trudy zich op klassieke thema’s: stilleven, portret en landschap. Zij schildert graag florale motieven soms in combinatie met architectuur. Haar eigen beeldtaal vond zij al op de Academie (ArtEZ). Trudy Koning ontwikkelde een vlotte kwaststreek. Zij zoekt met haar penseel de grens tussen realistisch en abstract. Zij wil niet exact iets naschilderen maar neemt wel het figuratieve als vertrekpunt. Trudy Koning voelt zich verwant met kunstenaars als Marlene Dumas, Giorgio Morandi of Natasja Kensmil.

Over haar werk vertelt Trudy: “het schilderij is een momentopname, zoals een beeld dat je in een flits ziet als je er langs loopt. Ik schilder het losjes, niet met te veel details. De uitdaging is om zo’n moment te pakken”.

Trudy studeerde op Artez in Kampen en Arnhem de vrije richting tekenen en schilderen en behaalde de eerste graad lerarenopleiding tekenen en kunstgeschiedenis. Naast haar werk als beeldend kunstenaar heeft zij gewerkt als docent tekenen en kunstgeschiedenis en geeft zij tot heden rondleidingen in vooraanstaande musea, zoals museum MORE. Meer informatie over Trudy is te vinden op haar website www.trudykoning.nl