Trio Levani: Opera- en Liedrecital

Concert | zo 10 maart 2019 | 12:00 - 13:30


Romantisch Opera- en Liedrecital in Huis Kernhem

Tamar Niamut, Jeroen de Vaal en Lineke Lever

Sopraan, tenor en piano

foto: Andy Doornhein

Op 10 maart geven sopraan Tamar Niamut, tenor Jeroen de Vaal en pianiste Lineke Lever een romantisch opera- en liedrecital in Huis Kernhem. Voor dit concert hebben ze een programma samengesteld met Franstalige en Engelstalige muziek, waarin zij zowel bekende opera-aria’s en -duetten laten horen, maar ook intieme, romantische liederen. In het programma hoort u bekende aria’s en duetten uit de beroemde opera’s Carmen van Bizet en West Side Story & Candide van Bernstein. Daarnaast zullen zij uitvoeren van Fauré (Après un Rêve, Clair de Lune), delen uit Les Illuminations van Britten en Les nuits d’Eté van Berlioz. In deze liederen staat de liefde in al zijn facetten centraal.

Sopraan Tamar Niamut en tenor Jeroen de Vaal zijn allebei veelgevraagde zangers bij o.a. De Nationale Opera, Opera Zuid en Holland Opera. Daarnaast zingen zij grote rollen bij operahuizen als De Staatsoper in München, de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen en bij de Opera in Koeweit. Pianiste Lineke Lever is een veelzijdig kamermusicus en speelt met musici van o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, Cello Octet Amsterdam en diverse opera-gezelschappen. Zij specialiseerde zich o.a. aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in liedbegeleiding.

Als Trio Levani werken zij al jaren samen in opera- en liedprogramma’s. Zij geven concerten door heel Nederland, spelen regelmatig kamer-opera’s en werken met koren samen. Trio Levani was te horen op Radio 4 en zij geven o.a. concerten voor Opera Zuid, in Theater aan de Parade in Den Bosch en vele andere locaties.

Sopraan Tamar Niamut zingt in binnen- en buitenland. Zo vertolkte zij een hoofdrol in Opera Dira in Koeweit. Zij zong rollen in opera’s bij diverse gezelschappen, zoals Holland Opera, Stichting Ipermestra en Opera Zuid. Tamar zingt oratoria van o.a. Bach, Händel, Mozart, Rossini, Gounod, Saint-Saëns en Jenkins. Daarnaast creëert ze voorstellingen, zoals ‘Hans & Grietje’, o.a. in samenwerking met Pianoduo Scholtes&Janssens, ‘West Side Story Een Heurspel’, in samenwerking met Paul Groot, Bizet’s ‘Les Pecheurs de Perles’ in regie van David Prins en ‘Carmen’ in een arrangement van Bob Zimmerman. Zij werkt regelmatig samen met dansers, zoals ISH, De Dutch Don’t Dance Division, The Junior Company van Het Nationaal Ballet en Corpus Acrobatics. Daarnaast maakt zij graag kamermuziek, bijvoorbeeld met Trio Levani. Een andere grote liefde van Tamar is het geven van zangcoaching, met name gericht op stemrevalidatie en -training, artiestenbegeleiding en het geven van zangworkshops aan koren en scholen.  In haar praktijk ‘VOX Building’ werkt zij samen met stemspecialisten, waaronder haar compagnon VOX Fysio John Labrie. Ook is zij verbonden als Stemtechniekdocent aan het Conservatorium in Suriname.

Tenor Jeroen de Vaal studeerde aan het conservatorium te Utrecht en wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig en Valentin Jar. Jeroen de Vaal werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch, Klaus Guth en Orpha Phelan. Recent zong hij nog de rol van Tamino in Mozart’s Zauberflöte/Requiem bij Holland Opera en twee rollen in A Quiet Place (Bernstein) bij Opera Zuid. Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in alle grote werken van J.S. Bach. Ook staan oratorium-werken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst. Toekomstplannen: Phantasio van Offenbach (Opera Zuid).

Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken. Daarna studeerde zij de specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Lineke werkte in 2014 mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings. Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke al 18 jaar het succesvolle Arte Duo. Als duo geven zij concerten o.a. in Het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het Arte Duo heeft tevens 2 goed ontvangen CD’s opgenomen. Lineke is daarnaast een veelgevraagd liedbegeleidster. Lineke volgde lied-interpretatielessen van o.a. Julius Drake, Anne Sofie von Otter, Dietrich Henschel e.v.a.
Samen met celliste Oihana Aristizabal Puga vormt Lineke een duo, dat bijzondere concerten programmeert in historische context. Zij geven concerten in heel Nederland en op radio 4.