Tribute to Bill Evans

Kernhem Jazz | zo 1 november 2020 | 16:00 - 18:00


De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Featuring: Bert van den Brink (piano)

Pianist Bill Evans mag in deze reeks zeker niet ontbreken. Niet alleen was hij een van de vernieuwers van het pianotrio, maar ook een componist die honderden prachtige stukken op zijn naam heeft staan, zoals ‘Waltz for Debby’ en ‘Blue in Green’. Bill Evans’ driejarige verblijf in de U.S. Army was voor hem een traumatische ervaring, waar hij jarenlang nachtmerries aan overhield.

Pianotrio

Zijn muzikale uitgangspunten werden zwaar bekritiseerd en hij verloor een tijd zijn zelfvertrouwen. Bill Evans speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in zijn favoriete bezetting: het pianotrio, dat hij met zijn harmonische inventies naar grote hoogten stuwde.

Bill Evans is voor gastheer Edgar van Asselt een van de belangrijkste redenen geweest om zich in de jazz te verdiepen.

Bert van den Brink

Deze tribute is dan ook aanleiding om een bijzondere gast uit te nodigen: collega pianist Bert van den Brink. Getraind als klassiek pianist bracht Bert zichzelf het jazz idioom bij, wat hem een van Nederlands meest gevraagde pianisten maakte. De lijst met muzikanten met wie hij samenwerkte is te lang om op te noemen, en omvat onder meer Toots Thielemans, Gino Vanelli en Dee Dee Bridgewater. Een echt jazz piano feest dus, waarin de liefde voor de muziek van Bill Evans voorop staat.

U kunt nu alvast genieten van het volgende muzikale voorproefje: Waltz for Debby – door Edgar van Asselt en Bert van den Brink

Bezetting
Bert van den Brink (piano), Jeroen Vierdag (bas), Niek de Bruin (drums), Edgar van Asselt (piano)

 

 

De ticketprijs is 15 euro. Houdt u er rekening mee dat door de 1,5 maatregelen het aantal plaatsen beperkt is tot 25?

Livestream
Gaat u liever niet de deur uit? Dan kunt u dit concert vanuit uw luie stoel beleven alsof u erbij was via een 360-graden livestream. Ook daarvoor kunt u tickets kopen via bovenstaande button.