Theaterconcert Duo Beth & Flo

Concert | zo 20 januari 2019 | 12:00 - 13:30


Klassiek pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn.

Als pianoduo Beth & Flo maken zij een klassiek recital vrolijk en verrassend en een tikkie theatraal. Braaf op de pianokruk blijven zitten? Beter niet! Verhalen vertellen, flirten met het publiek en ondertussen muziek van de grote componisten laten horen – dat is wat Beth & Flo het liefste doen. Ze leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden in 2014 hun Masterdiploma behaalden. Als duo geven zij verrassende concerten met een ‘vleugeltje’ theater.

Ze traden o.m. op in Het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. In oktober 2018 was het duo op tournée in het Verenigd Koninkrijk, met enkele concerten in Londen en in het noorden van Engeland.

Het duo treedt op in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers.

In 2016 brachten zij hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USBstick! De Vleugeltjes Klassiek werden volledig gefinancierd d.m.v. crowdfunding via voordekunst.nl. Nieuwe opnames kwamen uit in het najaar van 2018!

Verhalen, verrassingen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Het duo is in volle vaart op een ontdekkingsreis om alles wat er mogelijk is met klassieke muziek zich eigen te maken – waarbij ze hun publiek graag meenemen.

Op 20 januari in Huis Kernhem spelen Beth & Flo werken van o.a. Brahms, Saint-Saëns en Rachmaninov.

Nieuwsgierig? www.bethflo.com

Toegangskaarten
Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal.
De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie. Er kan alleen contant betaald worden.

De voorstelling kent geen pauze – de consumptie wordt daarom voorafgaand aan het concert geschonken.