Sonja Reedijk – De natuur in grafiek en papierkunst

Expositie tm 7 april | za 30 maart 2019 | 12:00 - 17:00


Naast grafiek en collage heeft papier tegenwoordig een grote plek in het werk van Sonja Reedijk. De expositie in Huis Kernhem getuigt daar van en draag als titel: De natuur in grafiek en papierkunst.

Papier heeft een dubbel leven. Het ene leven is een kant en klaar product voor jaarverslagen en memo’s, kranten en paperbacks. Het andere leven is het soort dat met de hand wordt gemaakt en een eerbetoon is aan oude tradities, planten en schoonheid. Met dit soort papier geschept door haarzelf of door andere papierscheppers creëert Sonja Reedijk haar kunstwerken. Aangevuld met haar gedichten of teksten die vaak gebaseerd zijn op gebeurtenissen rondom haar of uit waarnemingen in de natuur. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig.

Sonja Reedijk

Sonja werd op 25 september 1946 in Schiedam geboren. Na jarenlang in Zuid-Limburg gewoond te hebben verblijft ze nu in Flevoland. Geïnspireerd door haar opa begon al op jonge leeftijd haar passie voor letters en tekens. Ze heeft een kalligrafie opleiding gevolgd en vele workshops, waardoor ze zich allerlei technieken eigen heeft gemaakt. Ze is afgestudeerd met laureaat in Vrije grafiek en papierscheppen, aan de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten (SAPK) te Genk (B).

Feestelijke opening expositie

De expositie wordt zaterdag 23 maart feestelijk geopend met een inleidend woord door Marlou Kursten van Marlou Kursten Kunstbemiddeling uit Heelsum. De middag wordt muzikaal omlijst met gitaar en zang door singer-songwriter Ben van Mierlo.