Serafino String Trio

Concert | zo 14 november 2021 | 12:00 - 13:30


Foto Maurice Lammerts van Bueren

Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen. Op vele Nederlandse en enkele buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest; hun optredens werden met groot enthousiasme ontvangen. Het trio bestaat uit Emi Ohi Resnick (viool), Simone van der Giessen (altviool) en Timora Rosler (cello). Het trio speelt een mooi en veelzijdig programma met werken van Schubert, Mozart en Gideon Klein.

Emi Ohi Resnick, viool

Emi Ohi Resnick, geboren in New York City, maakte haar debuut in Carnegie Hall op vijftienjarige leeftijd en trad sindsdien op in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Onlangs prees Carolin Bietzker van de Kolner Stadt-Anzeiger haar met de kop ‘Interpretatie op wereldniveau’. Het NRC Handelsblad beschreef haar als ‘betoverend en virtuoos’. Criticus James Connely schreef: ‘Uitstekend. Resnick’s behandeling van de cerebrale muziek van het Brahms-concert was volwassen, gevoelig en betoverend’. Resnick werkte samen als solist en kamermusicus met prominente musici als Pierre-Laurent Aimard, Frans Brüggen, Philip Glass, Gary Graffman, Ton Koopman, Siegfried Palm, Thomas Riebl en Jörg Widmann. Resnick studeerde aan het Curtis Institute of Music met Szymon Goldberg, de Juilliard School met Louise Behrend en Robert Mann, de Mozart Academie Praag met Sándor Végh, en het Mozarteum Salzburg met Thomas Riebl en Ruggiero Ricci, en heeft nauw samengewerkt met de componist György Kurtág. Ze werd regelmatig uitgenodigd op het Marlboro Music Festival en het International Musicians Seminar in Prussia Cove, Engeland. Resnick verdeelt momenteel haar tijd tussen de Verenigde Staten en Europa, waar zij concertmeester was van het Radio Kamerorkest en docent viool aan het Noord-Nederlands Conservatorium.

Simone van der Giessen, altviool

Altvioliste Simone van der Giessen begon haar vioollessen bij Julia Veerling en later Jeroen de Groot en Jan Repko. In 2002 begon ze haar studie op het Royal Northern College of Music in Manchester bij Jan Repko en later altviool bij Predrag Katanic. Ze studeerde af in 2006 met ‘First class honours’, won de RNCM’s Cecil Aronowitz Prize voor altviool en voerde Walton’s concert voor altviool uit met het RNCM Symphony Orchestra. In 2008 kreeg van der Giessen een studiebeurs van het prins Bernard Cultuur Fonds en zette haar studie voort aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno waar ze haar Masters behaalde. Ze begon haar professionele muziekleven met het Navarra kwartet, wat gevormd werd op het RNCM in Manchester in 2002.
In de jaren die volgen wint het kwartet verscheidene prijzen zoals de MIDEM Classique Young Artist Award, a Borletti- Buitoni Trust Fellowship, a Musica Viva tour en ze zijn prijswinnaars bij de Melbourne, Florence en meest recentelijk in 2013, de Banff International String Quartet Competition. Na 16 geweldige jaren met het Navarra kwartet maakt van der Giessen sinds 2018 deel uit van het internationaal succesvolle Elias kwartet. Buiten het kwartet is Simone een veelgevraagd kamermusicus en heeft concerten gegeven met Anthony Marwood, Paul Watkins, Richard Lester, Ensemble 360, the Nash ensemble en speelt met kamerorkesten zoals Britten Sinfonia en het Chamber Orchestra of Europe.

Timora Rosler, cello

De Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler won in 1996 de eerste prijs op de Stuttgart International Cello Competition. In 1997 werd haar de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt. Door de jury werd zij als volgt geprezen: “Timora Rosler bezit een innemend talent, intieme uitdrukking, virtuositeit en een natuurlijk gevoel voor de compositie… Haar interpetatie is uitzonderlijk fascinerend.” Een jaar later won ze een speciale prijs voor haar interpretatie op de XI. International Bach Competition in Leipzig. Verder won ze de hoogste prijs op de Caltanisetta International Duo Chamber Music Competition in Italië in 1996 samen met haar vaste pianiste Klára Würtz, de Concerto Competition van het Aspen Music Festival in de Verenigde Staten en het Clairmont Competition in Israël. Rosler heeft haar diploma behaald aan de Universiteit van Yale, waar ze lessen volgde bij Aldo Parisot. Ze is afgestudeerd als Uitvoerend Musicus bij Dmitri Ferschtman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze speelde op talloze muziekfestivals, zoals Ravinia, Aspen, Banff Centre for the Arts, het Manchester Cello Festival, het International Musicians Seminar in Prussia Cove (Engeland), Holland Music Sessions, Pro Festival in Rolandseck (Duitsland), Cello Festival Zutphen en de Maurice Ravel Summer Academy in Frankrijk. Ze heeft ook deelgenomen aan de Gaia Kamermuziek Festival in Thun. Rosler is hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Utrecht. Ze heeft masterclasses o.a. gegeven tijdens de International Conservatoire Week in St. Petersburg in Rusland, Francigena Festival in Italië, International Cello Congress & Festival in Israel, Cellofestival Dordrecht, Utrecht String Academy in St. Vallerin in Frankrijk, Strings Winter Academy Davos in Zwitserland en Instituto Bellini in Italië. Rosler bespeelt een Thomas Dodd cello uit 1800.

Meer informatie over het trio is te vinden op hun website: www.serafinostringtrio.com