(T)Huis – ‘s Heeren Loo

Expositie | zo 25 november 2018 | 12:00 - 17:00


Parel van de Zon – © Gijs van den Brink

Iedereen heeft wel een associatie bij het begrip ‘thuis’. Kunstenaars met een beperking hebben in de ateliers van ’s Heeren Loo hun beleving van het thema (T)huis op geheel eigen wijze verbeeld.

De expositie met hun kunstwerken wordt op 10 november feestelijk geopend en is daarna nog tot en met 25 november ieder weekend te zien in Huis Kernhem.

 

Huizen – © José de Louw

Creatieve dagbesteding
’s Heeren Loo heeft in de regio diverse kunstateliers, waar mensen met een beperking terecht kunnen voor creatieve dagbesteding. In de afgelopen periode zijn de kunstenaars aan de slag gegaan met het thema (T)huis.

Sprookjeshuis – © Bert Hageman

(T)huis is voor velen de belangrijkste plek in hun leven. Toch bekijkt iedereen (T)huis vanuit een ander perspectief.

Cliënten hebben  geschilderd, getekend, en er zijn werken in keramiek, tekst en textiel gemaakt. Vanaf 10 november zijn de kunstwerken drie weken lang te zien tijdens een expositie in Huis Kernhem. Ook het creatieve proces van de kunstenaars is vastgelegd. Deze foto’s zijn eveneens te zien tijdens de expositie.

Boerderij in Bennekom – © Anne-Maaike Sijtsema

Toekomstplannen
Het thema (T)Huis is gekozen naar aanleiding van de toekomstplannen van ’s Heeren Loo. De zorgorganisatie bouwt tot 2022 aan een leefomgeving waarin mensen met een beperking meer tot hun recht komen.

Cliënten krijgen een eigen studio of appartement en dus meer privéruimte. Hiervoor wordt een deel van de bestaande woningen gerenoveerd en er worden nieuwe woningen gebouwd. Er is tevens aandacht voor de plek in de wijk waar de woningen staan en hoe de bewoners onderdeel van de wijk uitmaken. Dit maakt ook dat je je ergens thuis voelen.

Het Kleuren Elfenkasteel – © Helga Berger

De interpretatie van het (T)huis van de kunstenaars is van 10 tot en met 25 november elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 te bewonderen in Huis Kernhem. De toegang is gratis.