Raymond Honing & Ursula Dütschler – Wervelend Weens Klassiek

Concert | zo 13 maart 2022 | 12:00 - 13:30


Koffieconcert “Wervelend Weens Klassiek” met Raymond Honing, Traverso & Ursula Dütschler, Fortepiano.

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam, te weten fluit, traverso en kamermuziek, begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit, inclusief alt en bas.

Zijn belangrijkste drijfveer voor nieuwe repertoire is altijd nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar wat er omging in het hoofd van de componist, ongeacht of deze in leven is of al tweehonderd jaar dood is. En nieuwsgierigheid naar de uitwerking van de muziek op het publiek.

Na, als een jonge jongen, het winnen van de tweede prijs op het Nationaal Fluitconcours, won Raymond een aantal jaren later verschillende prijzen op kamermuziekconcoursen zoals het “Wettbewerb für Junge Kultur”in Düsseldorf en tijdens het Van Wassenaer Concours. Hij is eerste fluitist van Sinfonia Rotterdam en speelde in o.a. het Nieuw Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble, Musikfabrik, Ives Ensemble, Anima Eterna en Combattimento Consort. In 2007 richtte hij zijn eigen barok ensemble La Barca Leyden op waarmee hij bijzondere projecten ontwikkelde zoals een programma rondom microtonaliteit in oude muziek. Raymond is docent aan het Conservatorium van Amsterdam .

Ursula Dütschler werd in Thun in Zwitserland geboren en kreeg al op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbellessen. Zij studeerde aan het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en aan het Mozarteum in Salzburg bij Kenneth Gilbert. In 1990 volgde zij een studie op fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten.

Ursula won verschillende concoursen, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston. Op beide instrumenten heeft Ursula een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende internationale podia en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziek ensembles. In juli 2020  verschijnt haar nieuwste CD bij Brilliant Classics met sonatines van Jan Ladislav Dussek.