NJO Muziekzomer – Salotto Amoroso

Concert | do 12 augustus 2021 | 19:30 - 20:30


Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de NJO Muziekzomer Gelderland, het jaarlijkse zomerfestival van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), in een notendop. En Huis Kernhem is een van die locaties!

Het Atmos ensemble is een kamermuziekensemble bestaande uit: Willem-Jan Hendrickx op trompet, Cédric Delvaux op saxofoon en Mike Docters op piano. Voor de voorstelling in de Muziekzomer treden zij op met actrice Jolien Janssens die het verhaal vertolkt.

Salotto Amoroso, dat zoiets betekent als lieflijke salon, is een muziektheatrale voorstelling over verlangen, over een zoektocht naar het goede, het ware, maar niet perse het schone. En over veel te willen in het leven, maar niet altijd te kunnen. Het hoofdpersonage, Mrs Mary Wallstinecroft, vertolkt door Jolien Janssens, neemt je mee naar haar salon waar ze herinneringen ophaalt. Herinneringen die je doen inzien dat niet alles aan haar zo chique is als ze zich voordoet….

‘Atmos’ komt van het Italiaanse woord ‘atmosfera’, ofwel ‘sfeer’. Dit is precies waar dit kamermuziekensemble dan ook naar streeft. De musici pogen een sfeervolle ervaring te creëren door enerzijds hun repertoirekeuze en anderzijds hun samenwerking met andere kunstvormen zoals theater en beeldende kunst. De unieke samenstelling van instrumenten geeft het Atmos ensemble de mogelijkheid om een heel nieuwe waaier aan klankkleuren te creëren. Op hun programma staan zowel originele werken als transcripties, evenals samenwerkingen met hedendaagse componisten en andere musici.

Jolien Janssens

Programma

Jean Rivier – Concerto pour saxophone alto, trompette et piano
Aaron Copland – Quiet City arr. J. Brodbin Kennedy
Mikhail Bronner – Tomorrow Will Be Better Than Yesterday

Atmos ensemble – muziek
Jolien Janssens – tekst en spel
Mike Neyens – licht en geluid

De kaartverkoop gaat via de site van NJO Muziekzomer.