Mythisch met Muziek

Concert | zo 8 oktober 2017 | 00:00


De Ziel van het Water

Concert, zondag 8 oktober van 12.00 tot 13.30 uur

‘Mythisch met Muziek’, bestaande uit Heleen de Witte, fluitiste, Rob van Heck, pianist, en Paul Groos, verhalenverteller, neemt u mee langs mythen en sprookjes die zich aan, op of onder het water afspelen.

Zonder water is er geen leven. Elke cultuur kent verhalen over water. Water als element dat verbindt, waarover je kunt reizen naar onbekende vertes, maar ook als een element dat scheidt. Componisten hebben zich erdoor laten inspireren en laten het water in hun muziek kabbelen, ruisen, klotsen en golven.

Luister wat Reinecke over de ziel van Undine vertelt, hoe Marin Marais het lot van Alcyone verklankt en laat u meedrijven met de avonturen van Sinbad de zeeman. ‘Mythisch met Muziek’ brengt de verhalen samen met muziek, zonder afbreuk te doen aan de sfeer van een concert en de kracht van een vertelling.

Deze bijzondere combinatie vormt een programma voor jong en oud. Een concert in een verhaal en een verhaal in een concert!

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

www.mythischmetmuziek.nl