Marianne Bongers – Rechtstreeks van mijn hart naar het doek

Expositie | za 17 februari 2024 - zo 3 maart 2024 | 12:00 - 17:00


Marianne Bongers – First kiss

Marianne Bongers is geboren in Roermond. Als kind en (jong)volwassene werd haar schilderambitie door haar ouders beteugeld: ze moest aan andere verwachtingen voldoen. Pas op latere leeftijd koos ze haar eigen weg. Schilderen voelde voor haar als een eerste levensbehoefte, dus kon ze niet anders dan daaraan toegeven. Ze ging studeren aan de Stedelijke Academie voor Kunsten in Genk, waar ze in 2003 cum laude afstudeerde.

Marianne Bongers – Giant metal

Haar werken laten zich niet langer beteugelen. Het is alsof de penseelstreken eindelijk hun kans zien: rechtstreeks van haar hart naar het doek, zonder interrupties, vrij en onbegrensd. In al haar werken komen deze krachtige expressieve uitingen terug. Het is haar signatuur geworden. Of het nu is met de acrylwerken op doek, beschilderd porselein, of haar art on metal. Alle werken ademen uit wat er in haar leeft, beweegt, broeit en suddert. Een innerlijk vuur laat haar voluit gaan. Soms op doeken zo groot dat ze haar uitdagen, een andere keer binnen kleine kaders. De kleur van de passie, rood, is vaak een terugkerend thema. Omdat ze niet langer aan andermans verwachtingen hoeft te voldoen en haar eigen weg bewandelt. Met passie.

Marianne exposeert in binnen- en buitenland en is eigenaar van Galerie-Atelier, Honest Art. Inspiratie haalt ze uit reizen naar het verre Oosten, de Caraïben, het Middellandse Zeegebied. Maar ook de natuur en vooral de mens met zijn lichaamsvormen en zijn vloeiende bewegingen blijft haar altijd boeien. De kleuren, vormen en gebruikte materialen vertellen elk afzonderlijk haar eigen verhaal.

Meer informatie over Marianne op haar website www.honest-art.nl