Margriet Modderkolk – ‘Textiele vertellingen’

Expositie | zo 26 januari 2020 | 12:00 - 17:00


In het werk van Margriet Modderkolk is textiel vaak de basis. Via haar werk geeft zij uitdrukking aan de wereld zoals zij die op dat moment beleeft en haar bezighoudt. Dat kan een actualiteit zijn, de natuur, kunst of een specifiek thema. Van 25 januari t/m 9 februari is een proeve daarvan te zien in Huis Kernhem.

Kleur, textuur en structuur

Kleur, textuur en structuur zijn belangrijk in haar werk. Intensief doorgewerkte stukken of juist eenvoud en simpelheid – alles is mogelijk en past in het proces van verbeelding tot werkstuk. Divers en expressief, werk dat vragen oproept, en nieuwsgierig maakt.

Margriet verdiept zich uitgebreid in een onderwerp, maak schetsen en proefjes om uiteindelijk met veel plezier tot het werk zelf te komen. In haar werk probeert zij  zo helder mogelijk haar bedoeling weer te geven. Zij maakt gebruik van allerlei materialen, kleuren en technieken en werkt op diverse formaten in zowel 2D als 3D. Ieder werk van haar is eenmalig en uniek. Soms ontstaat er spontaan een serie binnen hetzelfde thema.

Kijk voor meer informatie op haar website: www.margrietmodderkolk.nl