Mandy Nellestein en cursisten

Expositie tm 9 juni | za 1 juni 2019 | 12:00 - 17:00


Schilderclubs Nellestein & Nellestein bestaan uit Jopie Nellestein-v.d. Brand, dochter Mandy Nellestein en hun cursisten, al is van een cursus na de jaren van samen schilderen niet echt meer sprake.

De leerlingen van Jopie en Mandy vormen vijf clubs die samen komen om te schilderen of te tekenen, ideeën op te doen of te delen en zo inspiratie uit te wisselen. Zo begon Jopie zo’n 45 jaar geleden met het vormen van een groepje enthousiastelingen en volgde Mandy ongeveer 30 jaar geleden in haar voetsporen. Tegenwoordig bezoeken zo’n 30 schilders wekelijks of tweemaandelijks huize Plexat of het er naast gelegen Atelier de Hoogzit nabij het centrum van Ede.

Stijlontwikkeling

De stijl van zowel moeder en dochter als van de clubleden is over het algemeen realistisch en van zeer uiteenlopende onderwerpen.

Ieder volgt zijn of haar eigen voorkeur van onderwerpen in of op weg naar een eigen stijlontwikkeling. De leeftijden van de schilders lopen uiteen van 13 tot 93.

In dit jaar van Rembrandt is het misschien wel leuk te vermelden dat de lijn van Jopie en dus ook die van Mandy terug te voeren is naar dezelfde lijn waaruit deze oude meester voort gekomen is.

Het schilders bloed kruipt waar het niet gaan kan…