‘Kleur in beeld’ – Leny Dillon en Joyce Marsman

Expositie tm 28 april | zo 28 april 2019 | 12:00 - 17:00


Joyce Marsman en Leny Dillon exposeren van 13 april tot en met 28 april in Huis Kernhem. Joyce met haar Afrikaanse beelden en Leny met abstracte schilderijen. De kunstenaars vullen elkaar prachtig aan, wat een mooie en kleurrijke expositie oplevert.

Afrikaanse beelden

De Afrikaanse beelden gemaakt van Joyce Marsman zijn gemaakt van textiel, Pretex en Keracoat textielverharder, voor binnen en buiten. Al haar beelden zijn naar eigen ontwerp, ingegeven door haar liefde en passie van de Afrikaanse cultuur, waar haar roots liggen.

Ieder jaar haalt zij vrolijk gekleurde stoffen uit Suriname, die haar beelden sieren. Zij laat de Afrikaanse mens stralen en schitteren in hun kleurrijke kleding.

Expressief en verstillend

De abstracte schilderijen van Leny Dillon zijn dan weer expressief, dan weer verstillend. Het levert boeiende contrasten op.

Zij schildert intuïtief en speelt met kleur in acryl op linnen doek. Het leven om haar heen en de natuur zijn haar inspiratiebronnen.

Koningsdag en Tweede Paasdag geopend

De expositie ‘Kleur in beeld’ is te bezoeken in de weekenden van 13 tot en met 28 april 2019 op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur (ook op Koningsdag). In verband met een koffieconcert is de openingstijd op zondag 21 april van 14.00 tot 17.00 uur. Op Tweede paasdag 22 april is de expositie ook te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.