Hoofdlijn – Kyra Wildekamp, Jan Vosman en Roland Aalbers

Expositie tm 30 juni | za 29 juni 2019 | 12:00 - 17:00


Jan Vosman

Kyra Wildekamp, Jan Vosman en Roland Aalbers wonen bij elkaar in de buurt maar zij troffen elkaar vooral vanuit het werk wat een ieder aansprak.

Deze expositie van Kyra, Jan en Roland is zowel voor henzelf als voor de bezoeker een kennismaking. De stijlen liggen uiteen maar er is zeker een gedeelde noemer en dat is de terugkomende ‘lijn’. De titel van deze expositie is daarom ook ‘Hoofdlijn’.

Kunst kan organisch ontstaan, of spontaan, maar bij deze exposanten is duidelijk dat er allereerst wat in het hoofd plaatsvindt. Een gedachte of een beeldende vertaling van iets wat het oog heeft gevangen. U zult variatie aantreffen, misschien herkenning maar de kunstenaars wensen u vooral een inspirerende beleving.

Jan Vosman

“Ik ben geen deelnemer maar een waarnemer. Ik sta aan de zijlijn, met een glimlach en soms een grimlach verwonder en verbaas ik me over alles wat er aan me voorbijtrekt.”

Roland Aalbers

Roland Aalbers

Met zijn abstracte schilderijen onderzoekt Roland Aalbers de mogelijkheden van licht en ruimtelijkheid op het platte vlak. Door middel van kleurgebruik, verfdikte en het ontbreken van perspectief ontstaat een vervreemdende ruimte- en tijdsbeleving. De kleuren zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en gaan zo een dialoog aan met de ruimtelijkheid. De schilderijen zijn vaak opgebouwd uit eenvoudige geometrische vormen.

Kyra Wildekamp

Kyra Wildekamp

De essentie. Dat is hét kenmerk van de grafische ontwerpen van Kyra Wildekamp. Opmerken, doorkijken en dan zien!

‘Inspiratie overvalt mij op een onverwacht moment en uit onvoorspelbare hoek. Met respect voor al wat er bestaat, breng ik overtuigd iets terug naar de kern.’