KunstKlik

Expositie tot 24 februari | zo 10 februari 2019 | 12:00 - 17:00


KunstKlik is een kunstenaarscollectief bestaande uit Denny Baggen, Coco de Gijzel, Geert Lemmers en Monique van Stokkum. De ingrediënten voor het collectief zijn: inspireren, samenwerken, stimuleren, plezier, brainstormen en uitwisselen. Deze vier professionele kunstenaars exposeren hun werk gedurende de maand februari in Huis Kernhem in vier verschillende (kunst) smaken. Tijdens de opening zullen de kunstenaars het thema Kunst op geheel eigen wijze benaderen met enkele voordrachten en video-beelden.

Denny Baggen heeft tal van wandschilderingen op haar naam staan in en op gebouwen in de openbare ruimte. Haar lijnenspel leent zich voor kunstprojecten van klein tot heel groot, zoals o.a. het logo voor het Jeugd Wereld Water Forum en de prachtige mozaïekvloer in Zwolle. Ze exposeert haar schilderijen regelmatig in binnen en buitenland.

Het werk van Denny Baggen is een afspiegeling van haar positieve kijk op het leven. Dieren zijn haar inspiratiebron. Ze bouwt patronen op uit lijnen. Zo’n patroon lijkt abstract maar wie langer kijkt ontdekt een wereld van mens- en dierfiguren.

Soms neemt ze zijpaadjes naar meer schetsmatig werk, met een lossere toets. De verf geeft haar de vrijheid te kiezen uit tal van mogelijkheden, terwijl ze trouw blijft aan haar vormentaal. Een kunstenaar met een eigen handschrift.

Coco schildert en tekent zowel op doek en papier als ook op de IPad en IMac. De onderwerpen van haar schilderijen zijn divers: natuur, portret en model, en haar grote passie “de Argentijnse Tango”.

Coco’s stijl is figuratief en expressief door kleur en beweging, abstract en soms vervreemdend. Soms combineert zij tekeningen uit verschillende decennia die zij gebruikt om haar levensverhaal te verbeelden. Door lagen in haar kunstwerken te gebruiken, wil zij een diepere betekenis bereiken. Coco’s virtuele werken reflecteren haar dromen en verlangens.

Een groot deel van Coco’s werk is gemaakt op de iPad en IMac. Zij is gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden van dit digitale medium. Zij maakt virtuele ruimtes die bestaan uit kleine afbeeldingen van haarzelf en creëert deze tot een nieuwe werkelijkheid. Deze digitale afbeeldingen kunnen in verschillende formaten op meerdere dragers, zoals b.v. Aluminium, Plexiglas of Foto op papier, worden afgedrukt.

Coco verzorgt met haar IPad Life Video Art performances.

 

Monique van Stokkum is beeldend kunstenaar en maakt tekeningen, schilderijen en objecten. Naast haar kunstenaarspraktijk heeft zij vele jaren haar enthousiasme voor tekenen en schilderen doorgegeven aan jong en oud. Nu neemt zij steeds meer tijd om zich op haar eigen ontwikkeling te concentreren.

Wat betekent kunst voor haar? “Kunst is voor mij een taal, een communicatiemiddel tussen mijn innerlijke wereld en de buitenwereld, een taal waarmee ik een andere waarschijnlijkheid creëer”.

Landschappen, mensen, dieren trekken haar aandacht. Er is een sterk gevoel van verwantschap. De ene keer naar buiten gericht neemt zij indrukken in zich op, maakt foto’s en schetsjes. Dan weer naar binnen gericht zoekt ze contact met haar ziel. Al werkend komen deze twee werelden bij elkaar. Er ontstaat een verhaal dat zich intuïtief tekenend en schilderend ontwikkelt. Subtiel lijnen- en kleuren spel dat laag na laag is opgebouwd in houtskool , potlood, pastel en verf.

Bijna alle werken van Geert Lemmers zijn een combinatie van schilderen, tekenen en uiteindelijk digitale nabewerking.

Elk kunstwerk dat op deze wijze ontstaat, bestaat uit een montage van ontelbare beelden, gesmeed tot een harmonieus kunstwerk dat wonderbaarlijk genoeg niet ingetogen maar meestal zeer theatraal is.

De werelden die Geert creëert, zijn niet-bestaand, vaak raadselachtig en soms zelfs onmogelijk. Toch ogen ze aangenaam vertrouwd door zijn gevoel voor proporties, kleur en schoonheid. Niet verwonderlijk, na een lange carrière als modefotograaf. Sinds 2008 werkt Geert aan zijn artistieke carrière.

Zie voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk: