Kunstenaarscollectief ‘De BV’

Expositie | za 13 mei 2023 - ma 29 mei 2023 | 12:00 - 17:00


Kunstenaarscollectief De B.V. is 25 jaar geleden opgericht om te praten over het vak, elkaars werk te beschouwen en gezamenlijk te exposeren. De groep bestaat inmiddels uit 12 beeldend kunstenaars uit Arnhem en omstreken. In Huis Kernhem tonen zij hun veelzijdige werk.

Het collectief is ontstaan vanuit de behoefte regelmatig over het vak en elkaars werk te praten, tentoonstellingen te bezoeken en bij gelegenheid een expositie voor te bereiden.

Ondanks de diversiteit en de grote groep lukt het steeds een afgewogen en interessante tentoonstelling samen te stellen, met werk dat elkaar aanvult en versterkt. De getoonde werken komen dan ook voort uit heel diverse beeldende disciplines: schilderen, grafiek, glassieraden, fotografie, tekeningen, ruimtelijk werk, installaties, etc.

De groep uit 12 kunstenaars uit Arnhem en omstreken: Adri van den Beukel, Annemarie Noorderwerf, Christine Schaake, Ditte Wessels, Irene Companjen, Judith Stolker, Madelon Overbeek, Marga Staartjes, Marian Bakker, Marijke Postma, Rietje Zuijderwijk en Trude Obbink.

Huis Kernhem is ook geopend op 2e pinksterdag, maandag 29 mei.