‘You’re in the Army Now!’- Tribute to Tony Bennett

Kernhem Jazz | zo 29 september 2019 | 16:00 - 18:00


featuring: Paul van Kessel

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Wereldberoemde crooner Tony Bennett

De wereldberoemde crooner Tony Bennett diende in 1944 in de 63ste divisie van de infanterie in Frankrijk en Duitsland. De zanger die bekend werd met de all time classic ‘I left my Heart in San Francisco’, zong tijdens zijn dienstplicht voor het eerst met een militair orkest.

Direct na de oorlog tourde de Amerikaan door Europa en studeerde muziek aan de Heidelburg Universiteit voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Tijdens dit eerste optreden uit de concertreeks ‘You’re in the Army Now’ brengt jazzcrooner Paul van Kessel een ode aan Tony Bennett. Van Kessels passie voor zang begon al op jonge leeftijd en hij ontwikkelde zich tot een graag geziene live artiest die onder meer optrad op  North Sea Jazz en Montreux Jazz. Hij en gastheer en programmeur Edgar van Asselt zijn geen onbekenden voor elkaar: ze zaten samen zo’n vijf jaar in de Young Sinatra’s, een van Nederlands populairste bigbands.

Bezetting:

Paul van Kessel (vocals), Thomas Pol (bas), Roberto Pistolesi (drums) , Edgar van Asselt (piano)

Tickets:

Bestel hier uw tickets online a € 10,95. Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 12,50

De concerten beginnen om 16.00. De zaal is vanaf 15.30 open.