‘You’re in the Army Now!’- Tribute to Dave Brubeck

Kernhem Jazz | zo 3 november 2019 | 16:00 - 18:00


featuring: Marco Kegel

De legendarische pianist en componist Dave Brubeck vertrok na het behalen van zijn studie aan het conservatorium in 1942 naar Europa om in het Amerikaanse leger te dienen.

Nadat hij zich als vrijwilliger aanbood om piano te spelen tijdens een show van het Rode Kruis, oogstte hij zo’n groot succes dat hij de opdracht kreeg een muziekgroep te vormen. Dat werd The Wolfpack, een van de eerste multiraciale muziekgroepen in het Amerikaanse leger.

‘Take Five’

Tijdens zijn diensttijd ontmoette Brubeck al-saxofonist Paul Desmond met wie hij een lange samenwerking aanging. De all-time classic ‘Take Five’ van het Dave Brubeck Quartet uit 1959 werd geschreven door Desmond. Brubeck werd beïnvloed door Europese maatsoorten. Die verwerkte hij in zijn eigenzinnige composities wat een uniek jazzconcept opleverde.

Saxofoon en klarinet

Voor dit tweede optreden uit de concertreeks ‘You’re in the Army Now’ wil gastheer Edgar van Asselt de bijzondere band tussen Brubeck en Desmond belichten. Hiervoor heeft hij saxofonist en klarinettist Marco Kegel uitgenodigd om acte de presence te geven. Hij en Kegel zijn al jarenlang bevriend en stonden menigmaal met elkaar op het podium. Kegel is onder meer lead altist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn spel is lyrisch, gepassioneerd en zit vol swing.

Bezetting:

Marco Kegel (saxen), Tim Hennekes (drums), Boris Oostendorp (bas), Edgar van Asselt (piano)

Tickets:

Bestel hier uw tickets online a € 10,95. Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 12,50

De concerten beginnen om 16.00. De zaal is vanaf 15.30 open.