Kernhem Jazz – Tribute to Wayne Shorter

Kernhem Jazz | zo 6 september 2020 | 16:00 - 18:00


Wayne Shorter

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ in Huis Kernhem zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière. In de concertserie deze keer een “tribute to Wayne Shorter”.

Jasper van Damme

Saxofonist Wayne Shorter wordt algemeen als een van de meest invloedrijkste jazzmusici beschouwd. Shorter bracht twee jaar door in de U.S. Army, en tijdens die periode speelde hij al regelmatig in de band van Horace Silver. Ook speelde Shorter bij de legendarische Jazz Messengers en met Miles Davis en nam hij op het befaamde Blue Note label tal van albums onder eigen naam op.

Shorter’s composities zijn ook vandaag de dag nog een enorme inspiratiebron voor jazzmusici. Zo ook voor saxofonist Jasper van Damme, die in Nederland furore maakte met zijn eigen bands en een veelgevraagd solist is. Hij staat bekend om zijn vlekkeloze instrument beheersing, kennis van de jazztraditie, en zijn muzikale eigenzinnigheid. En dat maakt hem voor dit tribute de perfecte keuze.

Bezetting: Jasper van Damme (saxen), Sven Happel (bas), Yoran Vroom (drums), Edgar van Asselt (piano).

Dit jazz-concert wordt mogelijk gemaakt door onze partner Stichting World Town Music; zij ontwikkelden het project Roadmap to Freedom, waarmee de historische gebeurtenissen van september ‘44 tot en met de zomer van ‘45 zijn vertaald in een zeer afwisselend cultureel programma.

Tickets

Kaarten kunt u reserveren via de site van Roadmap to Freedom, de prijs bedraagt 15 euro.