Kernhem Jazz – Tribute to Wayne Shorter – Geannuleerd

Kernhem Jazz | zo 5 april 2020 | 16:00 - 17:30


In verband met de Corona-crisis is dit concert geannuleerd en zal worden verplaatst naar een later moment. Op onze nieuwspagina kunt u de meest recente informatie vinden over de maatregelen die wij nemen naar aanleiding van adviezen en instructies van RIVM en de overheid.

‘You’re in the Army Now!’ – featuring: Jasper van Damme (sax)

Saxofonist Wayne Shorter wordt algemeen als een van de meest invloedrijkste jazzmusici beschouwd. Hij bracht twee jaar door in de U.S. Army, en tijdens die periode speelde hij al regelmatig in de band van Horace Silver.

Ook speelde Shorter bij de legendarische Jazz Messengers en met Miles Davis en nam hij op het befaamde Blue Note label tal van albums onder eigen naam op.

Shorter’s composities zijn ook vandaag de dag nog een enorme inspiratiebron voor jazzmusici.

Jasper van Damme

Zo ook voor saxofonist Jasper van Damme, die in Nederland furore maakte met zijn eigen bands en een veelgevraagd solist is.

Hij staat bekend om zijn vlekkeloze instrument beheersing, kennis van de jazztraditie, en zijn muzikale eigenzinnigheid. En dat maakt hem voor dit tribute de perfecte keuze.

Bezetting: Jasper van Damme (saxen), Sven Happel (bas), t.b.a. (drums), Edgar van Asselt (piano)

 

‘You’re in the Army Now’

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ in Huis Kernhem zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Toegangskaarten

Bestel hier uw tickets online a € 12,50 (excl servicekosten). Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 15,00. De concerten beginnen om 16.00 uur. De zaal is vanaf 15.30 uur open.