Kernhem Jazz: Tribute to Donald Byrd – door John Marshall

Kernhem Jazz | zo 1 maart 2020 | 16:00 - 17:30


‘You’re in the Army Now!’: featuring John Marshall (trompet)

Trompettist Donald Byrd is een grote naam in de jazz. Hij startte zijn loopbaan in een band van de U.S. Air Force. Nadat hij naar New York was verhuisd, trad hij toe tot Art Blakey’s Jazz Messengers en speelde hij met legendes als John Coltrane, Sonny Rollins en Thelonious Monk.

In de jaren ‘70 maakte hij succesvol de overstap naar fusion en R&B,  en deze muziek was in de jaren ‘90 de inspiratiebron voor acid-jazz versies van US3 en Guru.

John Marshall

Om de muziek van Donald Byrd te vertolken is er geen betere gast denkbaar dan trompettist John Marshall  (bekijk via you tube link hoe Marshall zichzelf introduceert). Opgegroeid in New York speelde hij met alle jazz groten zoals Dizzy Gillespie, George Coleman en Lionel Hampton.

Later verhuisde hij naar Duitsland, waar hij een van de belangrijkste solisten was in de WDR Big Band. John Marshall’s voorliefde voor de ‘bop’ zal dan ook op dit concert zeker te horen zijn.

Bezetting

John Marshall (trompet), Jos Machtel (bas), Mitchell Damen (drums), Edgar van Asselt (piano)

Toegangskaarten

Bestel uw tickets online a € 12,50 (excl servicekosten). Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 15,00. De concerten beginnen om 16.00 uur. De zaal is vanaf 15.30 uur open.