Kernhem Jazz: Tribute to Clark Terry

Kernhem Jazz | zo 2 februari 2020 | 16:00 - 18:00


‘You’re in the Army Now!’ – Featuring: Ack van Rooijen (flueghelhorn)

De zondagse jazz concerten in Huis Kernhem bieden ieder keer weer bijzondere optredens. Op zondag 2 februari is er in serie ‘You’re in the Army Now!’ een extra speciaal optreden. 90 jaar is hij net geworden, maar ‘still going strong’, flueghelhornspeler Ack van Rooijen.

Legendarisch

Ack van Rooijen is een legendarische naam in de Nederlandse jazz, met internationale faam. Hij werkte samen met onder meer Miles Davis, Dizzy Gillespie en zo’n beetje alle bekende Nederlandse en Duitse bigbands.

 

Ack’s spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige toon en zijn melodische manier van improviseren en is daarmee de perfecte gast voor dit tribute aan Clark Terry.

foto vlnr: Ack van Rooyen, Clark Terry, Harry Carney

Mumbles

Clark Terry (1920-2015) , eveneens een melodieus solist met een kenmerkende ‘happy’ sound, was een van de toonaangevende trompettisten in de jazz. Van 1942-1945 diende hij in de Navy Band en daarna nam zijn carrière een grote vlucht. Zijn bijnaam was ‘mumbles’, wat verwees naar de authentieke scatstijl die hij had ontwikkeld vol met muzikale grappen, uithalen en onzinwoorden.

 

Het wordt een bijzonder concert, in Huis Kernhem aangezien niet alleen Ack van Rooijen met Clark Terry speelde, maar ook drummer Wim Kegel.

Bezetting: Ack van Rooijen (flueghelhorn), Steven Zwanink (bas), Wim Kegel (drums), Edgar van Asselt (piano)

Bestel tickets online a € 12,50 (excl servicekosten). Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 15,00. De concerten beginnen om 16.00 uur. De zaal is vanaf 15.30 uur open.