Kernhem Jazz – Tribute to Bill Evans – Geannuleerd

Kernhem Jazz | zo 3 mei 2020 | 16:00 - 17:30


In verband met de Corona-crisis is deze expositie geannuleerd en zal worden verplaatst naar een later moment. Op onze nieuwspagina kunt u de meest recente informatie vinden over de maatregelen die wij nemen naar aanleiding van adviezen en instructies van RIVM en de overheid.

‘You’re in the Army Now!’ – featuring: Bert van den Brink (piano)

Pianist Bill Evans mag in deze reeks van ‘You’re in the Army Now!’ ijn  zeker niet ontbreken. Niet alleen was hij een van de vernieuwers van het pianotrio, maar ook een componist die honderden prachtige stukken op zijn naam heeft staan, zoals ‘Waltz for Debby’ en ‘Blue in Green’.

Zijn driejarige verblijf in de U.S. Army was voor Bill Evans een traumatische ervaring, waar hij jarenlang nachtmerries aan overhield. Zijn muzikale uitgangspunten werden zwaar bekritiseerd en hij verloor een tijd zijn zelfvertrouwen.

Bill Evans speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in zijn favoriete bezetting: het pianotrio, dat hij met zijn harmonische inventies naar grote hoogten stuwde.

foto: Marco Borggreve

Bert van den Brink

Bill Evans is voor gastheer Edgar van Asselt een van de belangrijkste redenen geweest om zich in de jazz te verdiepen. Deze tribute is dan ook aanleiding om een bijzondere gast uit te nodigen: collega pianist Bert van den Brink.

Getraind als klassiek pianist bracht Bert zichzelf het jazz idioom bij, wat hem een van Nederlands meest gevraagde pianisten maakte. De lijst met muzikanten met wie hij samenwerkte is te lang om op te noemen, en omvat onder meer Toots Thielemans, Gino Vanelli en Dee Dee Bridgewater.

Twee piano’s

Zowel Bert van den Brink als Edgar van Asselt hebben de piano als hun belangrijkste instrument, en voor beide is er deze middag – gelijktijdig – een rol. Met twee piano’s op het podium wordt het dus een echt jazz piano feest, waarin de liefde voor de muziek van Bill Evans voorop staat.

Bezetting:

Bert van den Brink (piano) , Jeroen Vierdag (bas), Niek de Bruin (drums), Edgar van Asselt (piano)

 

Toegangskaarten

Bestel hier uw tickets online a € 12,50 (excl servicekosten). Een gratis consumptie is inbegrepen.

Tickets zijn op concertdagen ook aan de zaal te koop. De prijs is dan € 15,00. De concerten beginnen om 16.00 uur. De zaal is vanaf 15.30 uur open.

‘You’re in the Army Now’

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ in Huis Kernhem zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.