Kernhem Jazz -‘Stories of the Bajan’ ft. Oleg Fateev LIVESTREAM

Kernhem Jazz | zo 4 april 2021 | 16:00 - 18:00


Na de bevrijding vermengde de jazz zich met vele andere stijlen uit de wereld, zoals Braziliaanse muziek, Latin-Jazz, Venezolaanse muziek en Tango. Met onze nieuwe serie ‘Continental Call’ vieren we muzikaal deze vrijheid met een serie topmusici uit de hele wereld. Het muzikale palet van Kernhem wordt verbreed met deze kleurrijke en verrassende serie.

Oleg Fateev is afkomstig uit Moldavië en begon al jong op de Bajan te spelen, een Russische knop-accordeon. Dit concert staat in het teken van de verhalen die Oleg met de Bajan vertelt.

‘Liefde voor muziek en liefde om mensen een gevoel te geven’ zo omschrijft hij zijn passie voor muziek. Oleg wordt door muziekliefhebbers beschouwd als een meester op zijn instrument en hij neemt ook de melancholie mee in zijn muzikale ontdekkingsreis.

Op zijn laatste album ‘After Silence’ is een rijke variatie aan invloeden te horen, zoals Tango, Gypsy en Braziliaanse ritmes. Deze worden gespeeld door de Braziliaanse percussioniste Simone Sou, die ook op dit concert zal meespelen.

‘Stories of the Bajan’ neemt mee op een muzikale ontdekkingsreis met melancholie, virtuositeit en passie voor muziek.

Bezetting
Oleg Fateev (bajan), Simone Sou (percussie), Edgar van Asselt (piano).