Kernhem Jazz – Saudades ft. Oleg Fateev

Kernhem Jazz | zo 4 oktober 2020 | 16:00 - 18:00


Vorig jaar startten we met ‘You’re in the Army Now’. Deze serie zet legendarische jazzmuzikanten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger dienden, in de spotlights.

Kleurrijk en verrassend

Na de bevrijding vermengde de jazz zich met vele andere stijlen uit de wereld, zoals Braziliaanse muziek, Latin-Jazz, Venezolaanse muziek en Tango. Met onze nieuwe serie ‘Continental Call’ vieren we muzikaal deze vrijheid met een serie topmusici uit de hele wereld. Het muzikale palet van Kernhem wordt verbreed met deze kleurrijke en verrassende serie.

Melancholie

De ‘saudade’ is een veelgebruikt woord in Zuid Amerika en het wordt vaak als melancholie omschreven. De saudade is waar het geluk van de herinnering en het verdriet van de afwezigheid elkaar ontmoeten.

En dit gevoel wordt als geen ander vertolkt door meester accordeonist Oleg Fateev. Oleg is afkomstig uit Moldavië en begon al jong met accordeon spelen. Oleg is enorm veelzijdig en beheerst Tango, zigeunermuziek, Moldavische stijlen tot Braziliaanse Choro als geen ander. Samen met host Edgar van Asselt heeft hij een afwisselend repertoire van eigen stukken samengesteld die de ‘saudades’ voor u hoorbaar gaan maken.

Tickets: U kunt hier uw tickets bestellen.

Houdt u er rekening mee dat door de 1,5 maatregelen het aantal plaatsen beperkt is tot 25?

Livestream: 

Gaat u liever niet de deur uit? Dan kunt u dit concert vanuit uw luie stoel beleven alsof u erbij was via een 360-graden livestream. Ook daarvoor kunt u tickets kopen via bovenstaande link.