Kernhem Jazz – Latin Journey ft. Michael Simon

Kernhem Jazz | zo 6 december 2020 | 16:00 - 18:00


Vorig jaar startten we met ‘You’re in the Army Now’. Deze serie zet legendarische jazzmuzikanten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger dienden, in de spotlights.

Na de bevrijding vermengde de jazz zich met vele andere stijlen uit de wereld, zoals Braziliaanse muziek, Latin-Jazz, Venezolaanse muziek en Tango. Met onze nieuwe serie ‘Continental Call’ vieren we muzikaal deze vrijheid met een serie topmusici uit de hele wereld. Het muzikale palet van Kernhem wordt verbreed met deze kleurrijke en verrassende serie.

‘Latin Journey’ is de titel van dit project en speciale gast is de Nederlandse trompettist van Venezolaanse afkomst, Michael Simon. Michael is onder meer bekend van Fra Fra Sound en de groepen van Gerardo Rosales. Geboren in het Venezolaanse kuststadje Cardon speelde hij vanaf zijn zesde jaar samen met zijn musicerende broers.

Recentelijk geniet Michael van internationale bekendheid door zijn samenwerking met Maleisische en Taiwanese artiesten, waarmee hij onder meer op Borneo Jazz Festival, Taipei Jazz Festival en het Red Light Jazz Festival in Amsterdam heeft gestaan.

Bij deze gelegenheid keert Michael terug naar zijn eerste liefde: de Latin jazz. Deze liefde deelt hij met gastheer Edgar van Asselt, waarmee hij een afwisselend repertoire van eigen stukken en ‘latinized’ jazz standards heeft samengesteld.