Kernhem Jazz – A tribute to Tommy Dorsey ft. Bart van Lier (livestream)

Kernhem Jazz | zo 7 maart 2021 | 16:00 - 18:00


De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Zo ook voor Tommy Dorsey, trombonist en exponent van de ‘Swing Area’, de tijd dat bigband jazz nog in de top-40 te horen was. Tommy Dorsey was een van de bekendste Big Band leiders van zijn tijd en en bekend van zijn herkenningnummer ‘I’m getting Sentimental over You’. Tommy Dorsey werd ook wel de ‘Sentimental Gentleman of Swing’ genoemd door zijn fluweelzachte toon. Iemand die eveneens geroemd wordt om zijn prachtige toon is trombonist Bart van Lier. Een muzikant die een verbluffende techniek – die hij dagelijks op peil houdt – combineert met een grote hang naar avontuur. En een musicus die zo’n schat aan ervaring en speelplezier inzet is de ideale gast voor een avontuurlijk tribute aan Tommy Dorsey. Geniet van een verrassend tribute aan Tommy Dorsey, waarbij zijn grote hit ‘I’m getting Sentimental over You’ zeker niet zal ontbreken.

Huis Kernhem is helaas gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar wij bieden een 365 graden livestream aan voor dit concert.