Joyce Willemse en Margo Nelissen – VERBORGEN

Expositie | zo 20 mei 2018 | 12:00 - 17:00


Expositie VERBORGEN – Margo Nelissen (sieraden) en Joyce Willemse (grafiek, schilderijen, dichtkunst)

Margo Nelissen en Joyce Willemse ontmoetten elkaar jaren geleden voor het eerst. Er was een wederzijdse herkenning, er resoneerde iets in het werk van beide kunstenaars. Wat is de kern van die resonantie? Het subtiele lijnenspel, de details, de relatie met ‘metaal’ of toch de inspiratie uit de natuur?

Voor deze expositie gingen zij op zoek naar de oorsprong van hun werk. Daar vonden zij raakvlakken: zowel Margo als Joyce houdt zich bezig met het onderzoeken van wat verborgen ligt onder het wezen van een mens. De motivaties, geheimen en littekens. Welke maskers dragen mensen om die diepe kwetsbaarheid in zichzelf niet prijs te hoeven geven? Tijdens de gesprekken die zij voerden, dreef het overkoepelende woord boven voor deze tentoonstelling: Verborgen.

In de ruimtes van Huis Kernhem tonen Margo en Joyce hoe dit thema Verborgen zich in hun werk heeft uitgekristalliseerd; Margo door middel van sieraden, Joyce door middel van grafiek, schilderijen en een gedicht. Beiden hebben speciaal voor deze expositie nieuw werk gemaakt. Beiden zijn alle weekeinden zelf aanwezig.

Openingstijden: 19 mei – 3 juni 2018 | za en zo 12.00 – 17.00 uur | zondag 27 mei vanaf 14.00 uur

De feestelijke vernissage is op zaterdag 19 mei om 15.00 uur.

Bezoek ook de websites van Margo Nelissen en Joyce Willemse