Josée Wuyts en Frans de Groot – Een dialoog

Expositie | za 17 juli 2021 - zo 1 augustus 2021 | 12:00 - 17:00


Josée Wuyts en Frans de Groot exposeren schilderijen en collages.

Van Josée Wuyts zijn er schilderijen en collages te zien. Ze werkt meestal op papier, een enkele keer op doek. Opvallend zijn de typografische en gestileerde ritmes, heldere kleuren, symmetrie en asymmetrie. Ze zoekt naar een transparant en gelaagd beeld.

Frans de Groot exposeert expressieve schilderijen en collages, kleine en grote formaten. Opvallend is het reliëf, aantasting en pasteuze gelaagdheid. Het ritme is vaak een herhaling van atypische vormen. Het resultaat is soms robuust en laat een directe impulsieve benadering zien.

De manier van werken en opvattingen van Josée en Frans tonen veel overeenkomsten maar ook grote verschillen. Verrassend is dat na 25 jaar van samenwerken de wederzijdse inspiratie blijft bestaan, een intuïtief  zoeken naar en werken aan nieuwe beelden. Dit komt tot uiting in de werken die ze samen maken, het zijn prenten, schilderijen en collages. Hierin komen componenten van beide kunstenaars samen, het is geen optelsom maar er ontstaat een verbinding van beeldelementen. Er ontstaat een nieuw en ander beeld. Een samenspel van lijnen, tegenstellingen komen samen. Rafelige lijnen kruisen de gestileerde lijnen, grote kleurvlakken worden betekend met een ingetogen lijn, in het kleurgebruik zijn zowel grote contrasten te zien als het zoeken naar harmonieuze tinten.
De kunstenaars zijn aanwezig tijdens de openingstijden. Meer informatie over Josée en Frans op hun website www.wuyts-degroot.nl