José van Loon & Lia Stouten – Van Toen tot Nu

Expositie | za 17 september 2022 - zo 2 oktober 2022 | 12:00 - 17:00


José van Loon (textiel) en Lia Stouten (grafiek) exposeren in de jubileumexpositie (2012 – 2022)  ‘Van Toen tot Nu’ : een ontmoeting tussen twee werelden.

De mens is voortdurend in beweging en op weg naar een nieuwe toekomst. Dat zoeken en voortdurend onderweg zijn is zonder meer van toepassing op het werk van José en Lia. Beide kunstenaars houden van vernieuwing en experiment. José van Loon en Lia Stouten, woonachtig in Bennekom, vieren dit jaar hun 10 jarige samenwerking. Om dit feestelijk te vieren hebben ze een bijzonder jubileumgeschenk in een kleine oplage gemaakt. Het jubileum is tevens gekoppeld aan een driejaarlijks landelijk grafiekevenement Grafiek2022. Het thema van deze vierde editie is ‘Ontmoeten’.

José van Loon en Lia Stouten komen uit een verschillend vakgebied, José werkt met textiel en Lia heeft een grafische achtergrond. Sinds 2011 werken ze samen aan diverse projecten, waarin textiel gecombineerd wordt met grafiek. Door deze twee disciplines samen te voegen, ontstaan er voor hen beiden nieuwe mogelijkheden. Ook de derde dimensie wordt meegenomen in hun kruisbestuiving. Door de jaren heen zijn er verschillende series gemaakt, waarin de nadruk ligt op verfijning, vernieuwing en poëtische zeggingskracht. Voor de tentoonstelling In Huis Kernhem werkten ze onder andere aan een nieuwe vloer- en wandinstallatie met de titel “Proefveld”. Naast ouder werk en een aantal ruimtelijke installaties, wordt er ook nieuw werk getoond. Zoals kleine vilten leporello’s van José en handgemaakte boekjes van Lia. Van Loon en Stouten zijn geen onbekenden in de textiel- en grafiekwereld, ze hebben veelvuldig samen geëxposeerd in binnen- en buitenland. Onlangs was hun gezamenlijke werk nog te zien op de Internationale Papierkunst Biënnale in België.

www.josevanloon.nl
www.liastouten.nl