Iris Schreven

Expositie | za 22 februari 2020 | 12:00 - 17:00


Iris Schreven laat in deze overzichtstentoonstelling van recent werk haar enorme veelzijdigheid zien. De expositie loopt van 15 februari t/m 1 maart. De Nijmeegse is na de kunstacademie in Den Bosch eerst het bedrijfsleven ingegaan om vervolgens in 2007 haar baan te verruilen met het kunstenaarschap. Sindsdien werkt ze fulltime aan haar schilderijen die door de jaren heen voortdurend met haar zijn meegegroeid.

Organische vormen

Tegenwoordig is het werk fijnzinnig van aard, met het accent op organische vormen en zachte kleurnuances waarbij het vrouwelijk gezicht nog regelmatig een onderdeel vormt van het totaal. Door gebruik te maken van haar drie pijlers: Toeval, Techniek en Tijd probeert ze de schoonheid van mens en natuur te re-creëren.

Experimentele werkwijze

De mysterieuze sfeer en haar passie voor detail blijven haar werk kenmerken, net als haar experimentele werkwijze. Door telkens opnieuw uit te vinden wat haar boeit verwerft ze nieuwe inzichten, om vervolgens tot nieuwe ingetogen creaties te komen.

Deze expositie vormt een overzichtstentoonstelling van haar recente werk op verschillende media zoals op houten paneel, koper- en aluminiumplaat en op linnen. Haar werk wordt tegenwoordig zowel nationaal als internationaal aangekocht.

Meer informatie over haar werk is te vinden op: www.irisschreven.nl