Ida Pelliccioli

Concert | zo 10 december 2023 | 12:00 - 13:30


Pianiste Ida Pelliccioli neemt u mee in een reis van Spaanse pianomuziek naar de Weense klassieke stijl met werken van onder meer  Blasco de Nebra, Scarlatti, Mozart en Schubert.

Ida Pelliccioli werd geboren in Bergamo, Italië. Ze studeerde aan het Nice Conservatoire de Région en aan de Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot in de klas van Serguei Markarov, Unesco-artiest voor vrede. Tijdens haar studie werd Ida Pelliccioli bekroond met verschillende beurzen, waaronder een van de Zygmunt Zaleski Foundation en een van Stichting Albert Roussel. Ida Pelliccioli volgde een aantal masterclasses, oa bij Jean-Claude Pennetier, Gerard Wyss en behaalde een dubbel diploma in tolken en pedagogiek, aan de École Normale in Parijs. Ze kreeg artistieke begeleiding van Norma Fisher, die lesgeeft aan het Royal College of Music in Londen, Stephen Gutman, en zij is een van de weinige pianisten die begeleiding heeft gekregen van de Cubaanse concertpianist Jorge Luis Prats.

Ida koos ervoor om het internationale wedstrijdcircuit te mijden en behaalde, voordat ze fulltime pianist werd, een dubbel masterdiploma aan de Sorbonne University – in Italiaanse literatuur en in de oude Griekse geschiedenis, en specialiseerde zich voor de laatste in de muziekbeoefening tijdens de Hellenistische periode. Ida treedt op in heel Europa en Canada. Tijdens het seizoen 2021/22 maakte ze haar debuut in Servië, Luxemburg, Ierland en Roemenië. Ze zal ook debuteren in Zwitserland in 2023 en Litouwen in 2024. Ida toont een grote interesse in hedendaagse muziek en in 2023 laat ze werken van de componisten Raffaele Bellafronte en Jean-Luc Gillet in première gaan.

Ida heeft altijd open gestaan ​​voor andere vormen van kunst en samenwerkingen. Ze verscheen op het scherm, in de rol van pianist, voor de Amerikaanse tv-serie “Find me in Paris” – Seizoen 1 en 2 (2017/2018) en de Franse “Munch” (2018). In 2019 is ze gecast als dubbel voor de rol van pianist in de korte film „Quand on ne sait pas voler” geregisseerd door Thomas Keumurian en geproduceerd door FILMO. Sinds 2022/2023 is Ida ook docent aan het ‘Paris Conservatoire du 8ème arrondissement’.