Haytham Safia Qu4rtet

Concert | zo 18 februari 2018 | 12:00 - 13:30


Het Haytham Safia Qu4rtet is een uniek ensemble. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier.

 

Uitvoerenden
Haytham Safia – U’d / Arabische luit
Hanneke Ramselaar – hobo, althobo
Osama Mileegi – percussie
Eva van de Poll – cello

 


Cross cultureel

Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u’d-speler uit Galilea die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan, door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen. Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van het ensemble. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de CD “Radiohead, a jazz symphony” op. Hetzelfde geldt voor celliste Eva van de Poll, die zowel in een hedendaags klassiek trio speelt als in een tangokwartet. De groep wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn CD’s en die onlangs zijn eerste eigen CD uitbracht.

Toegangskaarten
Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.