Gloed Vier(t)! – Nederlandstalige kleinkunst

Concert | zo 15 september 2019 | 12:00 - 13:30


Gloed – opgericht in 2006 – groeit en bloeit. Het instrumentarium is uitgebreid en eind 2017 heeft de groep het album ‘Vier!’ uitgebracht. De titel refereert aan het feit dat dit de vierde cd is, de groep vanaf 2016 uit vier muzikanten bestaat (i.p.v. voorheen vijf) en de muzikanten graag de vele eenvoudige en bijzondere momenten in het leven vieren. Dat levensmotto – vier het leven – is als subtiele rode draad terug te vinden in de nummers van de laatste cd. Met veel plezier brengt Gloed de liedjes van het nieuwste album ten gehore.

Album ‘Vier!’

Gloed maakt Nederlandstalige kleinkunst. De teksten komen soms van eigen hand, maar over het algemeen van bekende en minder bekende dichters. Gerard Veltrop (guitarist, componist) schrijft zelf de composities en de arrangementen werken zij gezamenlijk uit. Voor het album ‘Vier’ liet hij zich inspireren door het werk van o.a.: Leo Vroman, Joke van Leeuwen, Jacqueline van der Waals, Frank Eerhart, Paul Asselbergs, Sara Kay, Gerard Nijenhuis, Mariken van de Bovenkamp en Marinus van der Werf.

Intiem en vrolijk

De groep hoort regelmatig dat de kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: ook haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Regelmatig vanuit de blik van een onbevangen kind. De muziek is meeslepend en gevarieerd: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Teksten en muziek leveren een balans op tussen ingetogenheid en dynamiek, luchtigheid en melancholiek, vreugde en verdriet. Dat wat ook het leven zo boeiend en leerzaam maakt.

Gloed

Gerard Veltrop                            gitaar, zang
Rudi Korthuis                              zang
Ines van Deursen                        contrabas, jukebas, gitaar, zang
Harold in den Bosch                  percussie, vibrafoon

Tickets bestellen

Vanaf het nieuwe culturele seizoen is het ook mogelijk om voor de concerten in Huis Kernhem tickets online te kopen.
Natuurlijk blijft het ook nog mogelijk om kaarten aan de zaal te kopen (alleen cash). De zaal is open om 11:30 uur.
En natuurlijk schenken we zoals altijd een kopje koffie of thee.

Bestel nu hier uw kaarten on-line.