Frank Verbrugge

Expositie | za 2 april 2022 - ma 18 april 2022 | 12:00 - 17:00


Frank Verbrugge exposeert portretten en abstracte gedichten, schilderijen en tekeningen. Deze expositie is ook te bezoeken op 2e paasdag, maadag 18 april.

Frank Verbrugge schildert sinds enkele jaren portretten in opdracht, van mens en dier. Daarnaast maakt hij minimalistisch abstract werk waarin het materiaalgebruik een leidende rol speelt. In beide uitingsvormen spelen bewustzijn en emotie een belangrijke rol. Dit komt tot uiting in de gelaagdheid van zijn werk, typerend lijnenspel, plasticiteit en licht. De uitstraling van mens en dier, hun zielenroerselen, hebben hem altijd al gefascineerd. Hij had aanvankelijk niet gedacht dat die interesse hem zo sterk zou achtervolgen en thuis zou brengen bij wie hij is. Werkend aan een portret, kan hij zich totaal verliezen in het uitwerken van die diepere lagen.
Het grootste deel van zijn carrière heeft Frank gewerkt als productontwerper bij Philips Design in Amsterdam. Echter, van jongs af aan heeft hij een sterke affiniteit met kunst. In de afgelopen acht jaar is daarom zijn aandacht in toenemende mate uitgegaan naar zijn persoonlijke ontwikkeling als kunstenaar. De tentoonstelling laat gevarieerd autonoom figuratief en abstract werk zien en werk dat in opdracht is gemaakt. Meer informatie over Frank is te vinden op zijn website: www.frankverbrugge.nl