Firasso

Concert | zo 18 februari 2024 | 12:00 - 13:30


Wat gebeurt er wanneer een klassiek klarinettist, een vertegenwoordiger van moderne muziek op een accordeon en een jazz bassist hun krachten bundelen? Het resultaat heet ‘Firasso’. Het trio presenteert hun eigen verfijnde composities, die gebruik maken van het muzikale vocabulaire van de tango- en klezmertraditie, Balkanmuziek en de Franse musette.

Marko Kassl, accordeon
De accordeon combineert blaas- en toetsinstrumenten:  het is het enige polyfone blaasinstrument. Marko houdt van zijn tonale flexibiliteit, die moeiteloos in elke stijl past en het verrijkt met een ziel. Hij studeerde accordeonstudies in Klagenfurt, Graz, Detmold en Essen. Marko maakt ook deel uit van van het ensemble Black Pencil en Duo Mares. Hij is docent accordeon aan de Muziekschool Mönchengladbach, de Detmold University of Music en het Conservatorium van Amsterdam.

Robert Beck, klarinet
Robert kan alles met de klarinet: orkest- en kamermuziek, hedendaagse en experimentele composities, klezmer, jazz en tango. De klarinet is een duizendpoot met een heel bijzondere kleur. Omdat die zo lijkt op de menselijke stem, kan hij ermee spreken en zingen. Robert studeerde klarinet en kamermuziek in Essen en Berlijn. Hij speelt in verschillende kamermuziekensembles en ensembles voor hedendaagse muziek en heeft een voorliefde voor interdisciplinaire en grensoverstijgende muziek.

Nils Imhorst, contrabas
Nils vindt de warmte die zijn bas uitstraalt het fijnste, alsmede de verhalen die hij hem vertelt. Hij studeerde contrabas en elektrische bas met focus op jazz in Essen. Met het Klezcetera Quartet heeft hij concerten gegeven in vele Europese landen en als muzikant in verschillende theaterproducties. Hij is docent contrabas, elektrische bas en muziektheorie aan de gemeentelijke muziekscholen in Brühl en Mönchengladbach.