Ewout Vis – Beeldende kunst van glas – Geannuleerd

Expositie | za 18 april 2020 | 12:00 - 17:00


In verband met de Corona-crisis is deze expositie geannuleerd en zal worden verplaatst naar een later moment. Op onze nieuwspagina kunt u de meest recente informatie vinden over de maatregelen die wij nemen naar aanleiding van adviezen en instructies van RIVM en de overheid.

Ewout Vis exposeert kunstwerken van glas.

Ewout Vis (1962) studeerde in 1990 af aan de kunstacademie te Arnhem in de richting autonome kunst. Tot aan 2009 heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met tekenen en schilderen. In het schilderen ontwikkelde zich een toenemende interesse voor de ruimtelijke kant van een schilderij. Met de uiteindelijke wens om de statische kant van een tweedimensionaal vlak te doorbreken.

In 2009 werd zijn interesse in glas opgewekt door de verwondering over de schoonheid van het breukvlak van een vlak stuk glas. Vis: “Vergeleken bij de oppervlakte van een ruit heeft het breukvlak een bijna kristalachtige sprankeling en helderheid”. Hoewel zijn wandpanelen een bepaalde ruimtelijkheid hebben, ziet hij ze toch in eerste instantie als schilderijen. Het gaat met name over de lichte en donkere tonen die in het werk ontstaan en zo een beeld vormen. Het spannende aan deze panelen is echter dat de lichte en donkere vlakken niet vast liggen. Zij worden namelijk gevormd door de wijze waarop het licht op het paneel valt en de hoek waaronder het paneel wordt gezien. Ook de intensiteit van het licht heeft duidelijke invloed op het werk. Wanneer de werken op een plek hangen waar het natuurlijke daglicht aanwezig is komen al deze aspecten vanzelf aanbod. Het glas speelt met het licht en schildert zo een eindeloze reeks van beelden.

Meer informatie over Ewout is te vinden op zijn website: www.ewoutvis.nl.