Ellen de Jongh – Passion for Nature

Expositie | za 26 juni 2021 - zo 11 juli 2021 | 12:00 - 17:00


Ellen de Jongh exposeert schilderijen met als titel Passion for Nature. Ellen laat zich inspireren door emoties in de natuur, door landschappen die zij bezocht, maar ook door menselijke gevoelens, ontstaan door emotionele situaties in het leven. Recensenten categoriseren haar werk als lyrisch abstract.

Ellen de Jongh bracht haar jeugd door in Curaçao, Amerika en Denemarken. Zij woonde daarna, door het werk van haar vader, nog in vele andere landen, waaronder Cuba, Costa Rica, Canada, Marokko, Tunesië, Egypte, Thailand en Mexico.

Zij volgde na de middelbare school een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij in 1968 afstudeerde. Na haar afstuderen gaf zij teken-,  kunst- en kostuumgeschiedenis en voerde zij opdrachten uit als illustratrice voor V&D en reclamebureaus. Vanaf 1989 is Ellen fulltime actief als beeldend kunstenaar en woont en werkt zij in Drenthe waar zij ook cursussen verzorgt.

Aanvankelijk schilderde Ellen klassiek-figuratief, als gevolg van haar opleiding aan de Academie, herkenbaar aan de grote naakten die zij maakte, maar onder invloed van het leven in Drenthe en door haar frequente verblijf in het buitenland ontwikkelde haar werk zich non-figuratief, in lyrisch abstracte stijl.