Edenwood Duo

Concert | zo 18 maart 2018 | 12:00 - 13:30


Catherine Struys (cello) en Wouter Vercruysse (gitaar) vormen samen Edenwood Duo. De uitvoering in Huis Kernhem wordt een romantisch eigentijds programma met muziek origineel geschreven voor het duo cello en gitaar

Edenwood Duo

Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. Ze volgden masterclasses bij Sophie Hallynck en Guy Danel. In 2017 gaven ze de wereldpremière van de Suite voor cello & gitaar van de Britse componist Alan Charlton. Ze maakten ook een opname van dit werk met producer Rachel Smith (Ophelia Productions). Ook in 2017 behaalden ze de 2de prijs in de internationale kamermuziekwedstrijd Concours Leopold Bellan te Parijs. Hun instrumenten zijn uit de edelste houtsoorten vervaardigd door Europa’s top-luthiers Viaud & Joie.

Wouter Vercruysse * cello
Wouter Vercruysse behaalde het diploma Master of Music met grootste onderscheiding voor cello aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Judith Ermert. Voorafgaand had hij les genoten bij Jan Van Kelst aan het Conservatorium van Kortrijk.

Masterclasses cello kreeg hij onder meer van Yo-Yo Ma en kamermuziek van Rainer Schmidt (Hagen Kwartet) en Claus-Christian Schuster (Altenberg Trio Wien) . Hij won eerste prijzen bij Belfius Classics en de Rotarywedstrijd en werd met het St. George Quintet laureaat van Supernova 2016.

Als solist en chambrist bracht hij concerten in ’s werelds meest prestigieuze zalen: Carnegie Hall (New York), Shanghai Oriental Arts Center, Cité de la Musique (Parijs), Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam) en het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel). Zijn CD’s Nightbird met muziek van zijn mentor Armand Coeck en Folies de Flandre met onder andere eigen composities, kregen lovende recensies in de internationale pers, onder meer in The Strad Londen. Nightbird werd genomineerd voor de JPF Music Awards (VS), en ontving een licentie van EMI Music. Folies de Flandre kreeg de JWR Award 2013 (Canada) voor beste productie in 2013. In december 2016 verscheen de CD British Legends bij het label Pavane Records.

Meer over Wouter Vercruysse op zijn website

Catherine Struys * gitaar
Na haar 1ste prijs behaald te hebben aan het Koninklijk Conservatorium Luik bij Luc Vander Borght vervolmaakte Catherine Struys zich bij Johan Fostier en Yves Storms, en via masterclasses bij internationaal bekende artiesten zoals Eduardo Isaac, Susanne Mebes, Oscar Ghiglia, Pablo Márquez, Alvaro Pierri, Hopkinson Smith, Zoran Dukic, Roberto Aussel en Pavel Steidl.

Als soliste trad ze op in gans Europa (Frankrijk, Italië, Nederland, maar ook België – Kaléidoscope de la guitare, Printemps de la guitare, Europees Parlement, enz.). Haar eerste CD, Saudade, is in 2008 verschenen en bevat Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek uit de 20ste eeuw. Sinds oktober 2012 maakt Catherine Struys deel uit van het Escala duo samen met cellist Stéphane Parent. Hun eerste opname, Amasia, werd in maart 2014 uitgebracht na een eerste concertseizoen met meer dan 30 concerten in België, Frankrijk en Nederland. Sinds januari 2014 is Catherine Struys ook artistieke adviseur bij het festival Kaléidoscope de la Guitare te Rixensart (België).

Meer over Catherine Struys op haar website

Toegangskaarten
Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.