Edenwood Duo

Concert | zo 21 mei 2023 | 12:00 - 13:30


Kaarten bestellenNa een succesvol eerder optreden in Huis Kernhem in 2018 keert Edenwood Duo terug in Ede met een nieuw programma vol verfrissende, originele en toegankelijke muziek door gitariste Catherine Struys en cellist Wouter Vercruysse.

Droom weg op de muziek van Mathias Duplessy, surf op de Mediterrane golven van Giorgio Mirto en beeld je eigen verhaal in op de filmische partituur van Nathan Kolosko: breng je zondagvoormiddag door met Edenwood, en laat je verwonderen en ontroeren door hun nieuwe programma Light Blue.

In 2016 besloten gitariste Catherine Struys en cellist Wouter Vercruysse om een duo te vormen. Vanaf de start spitsten ze zich toe op het verkennen van het originele repertoire voor cello en gitaar.  Edenwood Duo is een graag gehoord ensemble op diverse podia in binnen – en buitenland.

Catherine Struys, gitaar
Na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, bekwaamde Catherine Struys zich bij Johan Fostier en Yves Storms. Aan het IMEP in Namen verkreeg ze het meesterdiploma voor gitaar met grote onderscheiding bij de Spaanse gitariste Maria-Nieves Mohino. Ze volgde ook masterclasses bij internationaal bekende artiesten zoals Eduardo Isaac, Susanne Mebes, Oscar Ghiglia, Pablo Márquez, Alvaro Pierri, Hopkinson Smith, Zoran Dukic, Roberto Aussel en Pavel Steidl. In de kamermuziek liet ze zich bijstaan door ondermeer André Siwy, Sophie Hallynck en Guy Danel. Als soliste trad ze op in België, Frankrijk, Italië en Nederland. Sinds januari 2014 is Catherine Struys ook artistieke adviseur bij het festival Kaléidoscope de la Guitare te Rixensart (België).

Wouter Vercruysse, cello
Wouter Vercruysse behaalde het diploma Master of Music met grootste onderscheiding voor cello aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Judith Ermert. Voorafgaand had hij les genoten bij Jan Van Kelst aan het Conservatorium van Kortrijk. Masterclasses cello kreeg hij onder meer van Yo-Yo Ma, Alexander Rudin en Alain Meunier. Compositie-, improvisatie- en gitaarlessen kreeg hij van zijn mentor Armand Coeck. Voor zijn grote passie, de kamermuziek, liet hij zich gidsen door onder meer Filip Rathé, Guy Danel en Pavel Fischer. Hij won eerste prijzen bij Belfius Classics, de Rotarywedstrijd en werd met het St. George Quintet laureaat van Supernova 2016. In 2017 behaalde hij een 2de prijs in de ‘Concours International Léopold Bellan’ te Parijs met Edenwood Duo. Als solist en chambrist bracht hij concerten in ’s werelds meest prestigieuze zalen: Carnegie Hall New York, Shanghai Oriental Arts Center, Cité de la Musique Parijs, St. Martin-In-The-Fields Londen, Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam en het Paleis voor Schone Kunsten Brussel. In 2015 had Vercruysse de eer om de ceremonie van 200 jaar Slag van Waterloo op te luisteren in het bijzijn van de Belgische federale regering en verscheidene Europese koningshuizen.